Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El comerç reivindica el seu valor en la festa anual del sector

El comerç reivindica el seu valor en la festa anual del sector

19 de setembre de 2023 a les 12:57

La Festa del Comerç de Cerdanyola ha tornat a ser un èxit en la seva setena edició. Centenars de persones han visitat la fira que ha canviat l'emplaçament passant de la plaça de l'Abat Oliba al Parc del Turonet.

Audios

Entrevista Xavi Olivé. Valoració Festa del Comerç (19-09-2023)

El comerç de Cerdanyola celebra la seva festa anual amb una reivindicació: posar en valor el comerç de proximitat. Una trentena de comerços de la ciutat van participar diumenge al Parc del Turonet en aquest gran aparador, punt de trobada entre la ciutadania i els comerciants. Durant la jornada, l’entitat Cerdanyola Comerç i Serveis organitzava diverses activitats paral·leles com actuacions musicals, jocs infantils o, fins i tot, una gimcana per a gossos que en la seva primera edició va resultar tot un èxit. 

El president de l’entitat que agrupa a comerços i serveis de Cerdanyola, Xavi Olivé, va defensar, durant l’acte inaugural de la festa, el comerç de proximitat com un element enriquidor que ajuda a teixir la vida social, que aporta productes de qualitat i un tracte personalitzat que el diferencia de les grans superfícies. 

Xavi Olivé fa un balanç força positiu de la festa, en la seva setena edició, malgrat la calor que va fer que durant les hores del migdia minvés la participació. 

Més serveis que comerç

A la Festa del Comerç es podia trobar de tot, des de roba, fins a assessorament odontològic, taller de bicicletes o servei de fotografia, entre d’altres. Aquest any hi ha hagut més presència de serveis que de comerços ja que, segons assegura Olivé, aquesta és la realitat al municipi, manquen més comerços al detall.

A les 10.30h del matí es feia l’acte inaugural, i acompanyant a Olivé, assistien l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, la diputada de Consum i Comerç de la Diputació de Barcelona, Olga Luque, i la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla

L’alcalde destacava la feina que fan els comerciants i el seu esforç després d’una difícil etapa marcada per la pandèmia i per l’increment de la inflació, dos elements que han perjudicat força al sector. Cordón es comprometia a continuar donant suport al comerç de la ciutat per treballar tots plegats.

El comerços locals donen vida als carrers de les ciutats, segons la diputada Olga Luque que participava en la festa. Per a Luque, la fira de Cerdanyola és quelcom més que un espai de compra i venda. Té un component social i serveix com a punt de trobada i aparador per als comerciants.

La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, considera que hem de viure el comerç de proximitat perquè representa inclusió, socialització, sostenibilitat i inserció. Padilla també agraïa l’esforç de tots els participants per ser-hi presents en la festa.

L’entitat Cerdanyola Comerç i Serveis haurà de fer ara una valoració interna dels canvis realitzats en aquesta edició de la festa, com el canvi d’ubicació (passant de la plaça de l’Abat Oliba al Parc del Turonet) o la celebració en un únic dia. A l’espera d’aquesta valoració, Xavi Olivé fa un balanç molt positiu. 

 

Galeria d'imatges