Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El comitè de Tycsa arriba a un preacord amb la direcció

El comitè de Tycsa arriba a un preacord amb la direcció

23 de gener de 2003 a les 0:00

El comitè d'empresa de Trenzas y Cables de Acero (Tycsa) ha arribat a un preacord amb la direcció de l'empresa que aquesta tarda es sotmetrà a la ratificació de l'assemblea dels 156 treballadors de la factoria de Cerdanyola. El preacord podria posar així punt i final al conflicte laboral iniciat arran de l'anunci de tancament del centre de Tycsa, que pertany al grup Compañía Española de Laminados (Celsa), de la nostra ciutat.

El president del Comitè d'Empresa de Tycsa, Manuel Manchón, assegura que la negociació ha estat molt difícil ja que la direcció es negava sistemàticament a variar les seves postures. El preacord estableix que les persones que seran acomiadades, més del 50 percent de la plantilla, rebran com indemnització 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats. Respecte a la recol.locació de part de la plantilla finalment no seran més que 50 els treballadors recol.locats en empreses de Catalunya pertanyents al grup Celsa, entre ells 31 empleats a Riviere.

El preacord també inclou les quantitats que haurien de rebre els treballadors recol.locats en altres empreses del grup, especialment els que es traslladen a Castellbisbal. Pels que es queden a Riviere s'ha garantit una indemnització de 25.000 €, al marge del que es pacti si l'empresa també es tanca.

Si l'assemblea de treballadors d'aquesta tarda rebutja el preacord, la plantilla de Tycsa reprendria dilluns la vaga en contra del tancament de la factoria, vaga sol.licitada a la Generalitat del 27 al 31 de gener.