Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El comitè de Prezero demana un acostament de l'empresa que eviti la vaga de reco...
El comitè de Prezero demana un acostament de l'empresa que eviti la vaga de recollida de residus

El comitè de Prezero demana un acostament de l'empresa que eviti la vaga de recollida de residus

20 d'abril de 2022 a les 12:46

Eva Hernández, presidenta del Comitè d'empresa de Prezero, la concessionària de la recollida de residus i neteja viària de Cerdanyola, destaca que van a la vaga a partir del 27 d'abril perquè l'oferta de la direcció al nou conveni suposa seguir perdent molt poder adquisitiu i espera arribar a un acord que eviti l'atur.

Eva Hernández, presidenta del Comitè d'empresa de Prezero, la concessionària de la recollida de residus i neteja viària de Cerdanyola, destaca que van a la vaga a partir del 27 d'abril perquè l'oferta de la direcció al nou conveni podria suposar perdre el 14% del poder adquisitiu en uns anys. Hernández manifesta que la plantilla és conscient que la situació econòmica "és complicada", però insisteix que l'empresa no ofereix cap acostament als treballadors en la negociació d'un conveni col·lectiu ja caducat. La representant de la plantilla subratlla que ningú pot demanar als treballadors que posin diners de la seva butxaca per anar a treballar.

Hernández, que es mostra esperançada que la direcció de Prezero canviï la seva postura i s'eviti la convocatòria de l'atur, explica que l'empresa oferia un - 2% i ara la congelació salarial i destaca que això pot suposar seguir perdent poder adquisitiu. La presidenta del comitè entén les dificultats del moment, però insisteix que les pèrdues no poden anar només del costat dels treballadors. 

La plantilla també es queixa de les condicions en què han de treballar amb constants avaries als vehicles de la flota d’empresa i  situacions que no sempre garanteixen la seguretat i la salut laboral. En aquest sentit, Eva Hernández explica que la concessió del servei de recollida de residus i neteja viària porta un contracte de 10 anys amb dos més de pròrroga forçosa "i això fa que la maquinària sigui obsoleta, estigui a punt de morir".

L'adquisició de Prezero de Cespa, l'àrea de medi ambient de Ferrovial, a finals de l'any passat, no és, no obstant això, causant d'aquesta problemàtica. Hernández indica que aquest canvi no s'ha notat per part dels treballadors, que ja abans intentaven la negociació d'un conveni que ja no està vigent. 

Mediació municipal i comprensió ciutadana

La presidenta del Comitè d'empresa explica també que l'Ajuntament de Cerdanyola, titular del servei, s'ha ofert a fer de mediador en aquest conflicte però que això no ha servit perquè hagi arribat l'acord davant la postura inflexible de l'empresa. D'altra banda, la plantilla demana comprensió a la ciutadania en cas que hagin d'arribar a la vaga a partir del 27 d'abril perquè amb l'atur, indica Hernández, "no surt guanyant ningú" i el veïnat "no té cap culpa" en aquest conflicte laboral. 

..........................................................

Entrevista amb Eva Hernández: