Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Concert de Sant Marçal obre les seves portes a la música celta en el 25è aniv...

El Concert de Sant Marçal obre les seves portes a la música celta en el 25è aniversari de l’Agrupació Musical Cerdanyola

10 de juny de 2024 a les 9:16

El castell acollirà, un any més, el Concert al Castell que organitza l’Agrupació Musical Cerdanyola el proper 28 de juny a partir de les 21.30h. Les entrades ja s’han posat a la venda a la pàgina web de l’entitat www.amcv.cat.

L’Agrupació Musical Cerdanyola ha volgut preparar un Concert al Castell ben especial per  commemorar el seu 25è aniversari. El proper 28 de juny els jardins del Castell de Sant Marçal acolliran la XXII edició d’aquest concert que ja s’ha convertit en l’acte de benvinguda de l’estiu a la ciutat. 

La música celta ha estat la temàtica escollida, un repertori que el públic assistent podrà reconèixer fàcilment i gaudir a l’igual que els propis músics que intervindran, la Banda i la Coral de l’agrupació, a més d’alguna col·laboració especial. Així ho manifestava el director de la Banda, Raúl Lacilla, el qual explicava que el concert ens farà viatjar per terres celtes, des de les més properes com Galícia fins a més llunyanes com Escòcia, Irlanda, la Bretanya francesa i, per acabar el recorregut, Amèrica. D’aquí el títol del concert: Un Castell celta. Sons dels pobles de la fi del món. Enguany, segons Lacilla, no és pot parlar d’un tema o una peça en concret que sigui el plat fort del concert sinó que el més destacat serà tot el concert en sí, tot el programa que és d’una gran qualitat. 

Durant el concert s’interpretaran temes clàssics per banda, com Molly on the shore de Percy Grainger, o les Four Scottish Dances de Malcolm Arnold, un recull de l’espectacle Riverdance de Bill Whelan, i d’altres temes folk com Tri Martolod d’Alan Stivell o Muñeira de Cascarexa d’Ernesto Campos.  

El director de la Coral, Manel Cubeles, coincideix en destacar que les obres seran reconegudes pel públic i el programa també comptarà amb algun al·licient més com és l’aportació d’agrupacions musicals diferents. Cubeles afirma que el repertori és molt agraït per als artistes, músics i cantaires, tot i el repte de cantar en un altre idioma que no és el nostre. 

Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de l’entitat www.amcv.cat i el concert tindrà lloc el 28 de juny a les 21.30h. No obstant això, les portes del castell estaran ja obertes a partir de les 20h. 

El president de l’AMCV, Arnau Pallarès, es mostra convençut que aquest serà un concert molt especial, a l’altura de la celebració del 25è aniversari de l’entitat. Pallarès destaca que el Concert al Castell significa la culminació de tot un any replet d’activitats, en aquesta ocasió molt especials per l’efemèride. Totes aquestes actuacions creu que han demostrat que l’agrupació està en plena forma després de 25 anys i estan força satisfets i contents, sobretot després d’un període molt difícil per al manteniment de les entitats culturals per la incidència de la pandèmia del coronavirus.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i el regidor de Cultura, David González, assistien a l’acte de presentació de la XXIIa edició del Concert al Castell, celebrada a la sala de plens de l’Ajuntament de Cerdanyola i tots dos coincidien en felicitar a l’Agrupació Musical Cerdanyola pel seu aniversari però, sobretot, per la seva gran aportació a la cultura del municipi. 

Per a David González, el Concert al Castell és una proposta plenament consolidada i que mostra la qualitat de la feina feta per la Banda i la Coral. De la seva banda, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, posava de manifest la qualitat dels artistes que pujaran a l’escenari però, en aquesta ocasió, també la qualitat del cartell del concert, elaborat per Laura Norte, que assegura que l’ha atrapat per la finestra des de la qual l’espectador es trasllada a un món diferent, a un món que ens mostra l’Agrupació Musical Cerdanyola. 

Aquest any, tal i com assenyalava l’alcalde, el cartell del concert s’emmarca en una finestra des de la qual podem gaudir d’uns músics que miren a un Castell de Sant Marçal que es troba ubicat en un paisatge celta. Laura Norte, l’autora, explicava que haver-se documentat sobre aquesta cultura i haver escoltat part del repertori l'ha ajudat a inspirar-se. 

Recordem que les entrades, prop d’un miler, ja es poden adquirir a la pàgina web www.amcv.cat

 

 

 

Galeria d'imatges