Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El Consell Comarcal i Cecot signen un conveni per a la promoció de la transició...
El Consell Comarcal i Cecot signen un conveni per a la promoció de la transició energètica a les empreses

El Consell Comarcal i Cecot signen un conveni per a la promoció de la transició energètica a les empreses

14 d'octubre de 2021 a les 8:03

El Consell Comarcal i la Cecot han signat un conveni per promoure conjuntament la transició energètica a les empreses de la comarca per tal d’afavorir el desenvolupament sostenible del sector empresarial, la descarbonització de l’economia del Vallès Occidental i la millora de la competitivitat de les empreses.

El president del Consell Comarcal , Ignasi Giménez, i  el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, han signat un conveni de col·laboració entre les dues institucions emmarcat en el projecte Vallès Solar que es fonamenta en la necessitat d’accelerar els processos de transició energètica entre les PIMES i en l’establiment d’aliances per cooperar en el disseny i planificació de ciutats i comunitats més sostenibles.

El president comarcal ha explicat que des del Consell s’han iniciat diferents línies de treball per afavorir la transició energètica a les empreses amb la voluntat de reduir la petjada climàtica i per poder impulsar canvis en el teixit econòmic, avançant en projectes com per exemple l’impuls de l’ús de la biomassa com a energia renovable i de proximitat a les empreses de la comarca.

L’objectiu de l’acord és que les empreses millorin la seva eficiència energètica, apostin per l’autoconsum elèctric i s’incorporin als mercats locals energètics. Un altre dels propòsits destacats del conveni és analitzar, revisar i adaptar de forma consensuada les ordenances i tràmits municipals per facilitar les llicències d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en cobertes industrials, torres de càrrega per a vehicles elèctrics, marquesines fotovoltaiques, així com altres infraestructures que promoguin la sostenibilitat energètica de les empreses.

Alhora, l’acord ha de permetre definir i promoure conjuntament l’aplicació de bonificacions fiscals que estimulin les empreses del municipi a instal·lar cobertes fotovoltaiques per a l’autoconsum d’energia elèctrica.