Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Consell d'Infants posa en marxa la campanya 'El CIAC posa color a Cerdanyola'
El Consell d'Infants posa en marxa la campanya 'El CIAC posa color a Cerdanyola'

El Consell d'Infants posa en marxa la campanya 'El CIAC posa color a Cerdanyola'

18 de maig de 2023 a les 7:44

Coincidint amb la Festa Major del Roser de Maig es va dur a terme una de les primeres accions de la campanya El CIAC posa color a Cerdanyola, que va consistir en la plantada de flors en jardineres properes a l’Ajuntament amb la participació d'infants i de gent gran.

El curs passat es va proposar la campanya El CIAC posa color a Cerdanyola  i es van definir les actuacions a fer durant aquest curs actual i vinent. L’objectiu de la campanya és, d’una banda, fer una plantació de flors a diferents espais de la ciutat per tal de fer-la més amable i, d’altra, fer-ho conjuntament amb els avis i àvies per tal de dur a terme un treball intergeneracional, enriquidor tant per als infants com per a la gent gran.

El 4 de maig, coincidint amb la Festa Major del Roser de Maig, es va dur a terme una de les primeres accions de la campanya El CIAC posa color a Cerdanyola. Aquesta va consistir en la plantada de flors en les jardineres properes a l’Ajuntament per part infants i gent gran amb entusiasme i bon ritme.

El Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC) és un òrgan de participació ciutadana format per infants de 10 a 14 anys que es reuneixen de forma periòdica per abordar temes de la ciutat i que treballen organitzats en comissions temàtiques.

Es pot definir el CIAC com:

-Un observatori de la ciutat, on a partir de la mirada dels infants i adolescents, es poden detectar aquells aspectes i temes millorables del municipi que passen desapercebuts pels adults.

-Un espai de participació, on els infants i adolescents poden exercir els seus drets civils com a ciutadans en aquells temes que estan directament relacionats amb el seu col·lectiu.

-Una eina per sensibilitzar i conscienciar sobre les necessitats de l’entorn immediat, donant l’oportunitat d’implicar-se en temes i projectes vinculats en la transformació real de la ciutat.

-Un òrgan estable i amb voluntat de continuïtat on els infants i adolescents tenen l’oportunitat d’exercir la ciutadania, aportant la seva opinió sobre aspectes relacionats amb la millora de la seva ciutat