Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Consell de Promoció Social i de la Salut comença la seva activitat
El Consell de Promoció Social i de la Salut comença la seva activitat

El Consell de Promoció Social i de la Salut comença la seva activitat

25 de novembre de 2002 a les 0:00

El Consell Municipal de Promoció Social i de la Salut s'ha constituït amb quatre seccions -Pla d'Igualtat, Salut Pública, Serveis Socials i Solidaritat i Cooperació- i 22 entitats acreditades. L'acte de constitució va comptar amb l'assistència de representants de 20 associacions més que van participar en qualitat d'oients, entre elles entitats de gent gran, organitzacions no governamentals, associacions de dones, professionals de la sanitat i entitats de discapacitats.

Dolors Toló, tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, destaca que en realitat no s'ha creat un nou consell consultiu sinó que s'ha modificat el reglament del Consell de Serveis Socials, que ja funcionava, per donar cabuda als de Sanitat i Salut Pública i ajustar-se així als canvis promoguts per a l'organització de diverses àrees municipals.

La tinent d'alcalde de Serveis a les Persones manifesta que els Consells Municipals són "eines de participació ciutadana perfectament vàlides per escoltar l'opinió de la ciutadania". Els consells municipals són organismes de caràcter consultiu amb l'objectiu de trobar el consens en totes les propostes que es presenten a debat. En aquest sentit, Toló comenta que s'haurà de triar els representants del consell de Promoció Social i de la Salut en la comissió del Projecte de Ciutat i en la dels habitatges protegits.

El consell municipal també és veurà afectat pel Pla de Sanejament Municipal, fet que es va explicar a la seva primera reunió. Dolors Toló espera que les mesures d'estalvi no afectin a les subvencions que s'atorguen a les entitats d'acord als criteris marcats per les pròpies associacions. La tinent d'alcalde de Serveis a les Persones remarca que les subvencions s'atorguen en funció del servei que donen les entitats i sense tenir en compte les possibles filiacions polítiques i, per tant, rebutja categòricament les acusacions de clientelisme.