Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Consell Metropolità del dia 30 debatrà la modificació del PGM per a la cessió...
El Consell Metropolità del dia 30 debatrà la modificació del PGM per a la cessió dels terrenys de l'hospital

El Consell Metropolità del dia 30 debatrà la modificació del PGM per a la cessió dels terrenys de l'hospital

25 de gener de 2024 a les 13:04

El Consell Metropolità que es celebrarà el pròxim 30 de gener debatrà la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al sector Redosa, pas necessari per poder cedir els terrenys de cara a la construcció de l’hospital Ernest Lluch. L’alcalde insisteix en mantenir prudència sobre un tema que ha generat frustració entre una ciutadania que considera l’hospital una de les grans prioritats per al territori.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, en declaracions a l’emissora municipal, s’ha mostrat prudent a l’hora de parlar d’un tema “que és dels que més preocupen i interessen a la ciutadania de Cerdanyola però que ha generat frustració” al llarg dels últims anys al no fer-se realitat. No obstant això, Cordón explica que “el tema urbanístic està desbloquejat” i que l’aprovació d’aquesta modificació al Consell Metropolità, en què, apunta, hi ha acord entre els Ajuntaments de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac i la pròpia Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), permetria que l’AMB estigui en disposició de cedir els terrenys a la Generalitat, possiblement a finals de 2024, i que el govern català pugui “rematar el projecte”.

Cordón, però, insisteix en mantenir-se prudent i destaca que “no hi haurà cap anunci” fins que la cessió de terrenys es faci i que “la Generalitat actualitzi el projecte” i defineixi el model definitiu. L’alcalde creu que la situació està “ben encaminada” perquè la ciutadania “d’aquesta part del Vallès” tingui l’hospital que mereix.

L’alcalde de Cerdanyola destaca que ha constatat el suport dels últims consellers de Salut, tant Alba Vergés, com Josep Maria Argimon o ara Manel Balcells al projecte de l’hospital Ernest Lluch com un equipament prioritari dins de l’agenda de la Generalitat.

Consell d'Alcaldes del Parc Taulí

D’altra banda, Carlos Cordón ha mostrat la seva satisfacció per la constitució del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Consorci Sanitari del Parc Taulí per abordar el tema de l’hospital Ernest Lluch i temes com la situació de la primària o la pediatria. El batlle de Cerdanyola explica que és veritat que el Parc Taulí “està molt tensionat però s’ha de reconèixer que s’estan fent moltes millores” i destaca la bona col·laboració que al doctora Anna Aran ha ofert als municipis ja des d'abans de ser la directora general del Parc Taulí.

Resegellat de Can Planas

A més d’aquesta modificació del PGM per a la construcció del nou hospital del Vallès Occidental, el Consell Metropolità incorpora un punt a debat per la divisió en diferents fases d’execució del Projecte d’obra de ressegellat i actuacions complementàries al dipòsit de residus de Can Planas que diferenciï el “que representa la part del ressegellat, competència estricta de l’AMB, del les altres parts del projecte relacionades amb la configuració topogràfica del Parc del Castell”, previst al PDU del Centre Direccional.

Segons la proposta, la divisió del projecte inclou tres fases: ressegellat del dipòsit de residus de Can Planas (16.556.000 euros); moviment de terres per assolir la topografia del futur parc del Castell (2.653.349 euros); i moviment de terres per compensar assentaments (1.871.945 euros).