Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Consorci de Residus de la comarca obre mandat amb l’objectiu de potenciar la...
El Consorci de Residus de la comarca obre mandat amb l’objectiu de potenciar la reducció i el reciclatge Plenari del Consorci amb Pons -segon per l'esquerra- i GÚeto, al centre amb jaquesta fosca (Cedida)

El Consorci de Residus de la comarca obre mandat amb l’objectiu de potenciar la reducció i el reciclatge

18 de setembre de 2023 a les 9:00

Rafael Güeto, nou president del Consorci de Residus del Vallès Occidental, destaca que el principal objectiu d’aquest mandat ha de ser arribar a complir els objectius que marca la llei de Residus i sòls contaminants 7/2022. Güeto, regidor de l’Ajuntament de Rubí, explica que “ara estem lluny encara de complir aquest objectiu i queda molta feina per fer”.

Rafael Güeto indica que aquest compliment suposa “objectius de reciclatge, de reducció de residus, de regulació de plàstics, de separació de la fracció orgànica, de fiscalitat…”. En aquest sentit, el president del Consorci apunta que “està clar que haurem de transformar les plantes de tractament i de valorització que tenim al Vallès Occidental.” Per a Güeto, aquest és un repte que “tenim no només com a comarca, sinó que el tenim també com a país”, afegint que les plantes actuals “no responen, tal i com estan concebudes, als nous plantejaments mediambientals” i que caldrà “treballar molt en la reconversió del CTR i la nova configuració de plantes al Parc circular i  a Can Barba, fent especial atenció a la producció d’energia”.

El primer plenari del nou Consorci de Residus de la comarca ha comptat amb la participació del regidor d’Espai Públic i Serveis Urbans de Cerdanyola, Óscar Pons, en representació de l’Ajuntament de la nostra ciutat. El Consorci està integrat per 19 ajuntaments i el Consell Comarcal. En aquest plenari s’ha escollit dues vicepresidències: la primera l’ostenta l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, i la segona l’alcalde de Vacarisses, Toni Masana.