Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Consorci del Centre Direccional enfronta al PSC amb la resta del Consistori
El Consorci del Centre Direccional enfronta al PSC amb la resta del Consistori

El Consorci del Centre Direccional enfronta al PSC amb la resta del Consistori

1 de març de 2002 a les 0:00

El nomenament del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Cerdanyola, el socialista Joaquín Gairín, com vocal del Consorci Urbanístic del Centre Direccional ha enfrontat al Partit dels Socialistes (PSC) amb la resta de grups presents al Consistori: Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Convergència i Unió (CiU) i Partit Popular (PP).
El grup socialista, amb majoria absoluta a l'Ajuntament, es va quedar sol ahir al Ple Municipal en la votació d'aquest nomenament, mentre els altres tres grups reclamaven la seva participació al consorci de gestió del projecte de desenvolupament del Centre Direccional.
El portaveu del PP, Antonio González, assegura que el disseny del Centre Direccional es realitza d'acord a ""un pensament únic"" i demanda la incorporació de regidors no socialistes al Consorci Urbanístic que formen 5 representants de la Generalitat i 5 més de l'Ajuntament.
Consol Pla, la portaveu de CiU, destaca que la informació facilitada per la Comissió Permanent de Seguiment del consorci és ""insuficient"" i critica que els representants de l'Ajuntament siguin cada cop més polítics i menys tècnics. La incorporació de Gairín com vocal de l'organisme gestor es realitza en substitució de Petra Saiz, la interventora municipal que a partir d'ara també s'encarrega de la intervenció del consorci.
També el portaveu d'ICV i tinent d'alcalde, Toni Morral, critica aquest nomenament i assegura que el consorci ""no reflecteix les mínimes condicions de transparència ni la pluralitat"" de l'Ajuntament.
L'alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, indica que la Comissió de Seguiment funciona de manera correcta i destaca que és il.lògic estar en contra del projecte i voler participar al seu organisme gestor perquè ""per debatre ja està el Ple"". Tot i això, Real no descarta la incorporació de regidors d'altres forces polítiques al Consorci del Centre Direccional en el futur.