Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El curs escolar 2014/15 comença amb total normalitat a Cerdanyola
El curs escolar 2014/15 comença amb total normalitat a Cerdanyola

El curs escolar 2014/15 comença amb total normalitat a Cerdanyola

16 de setembre de 2014 a les 12:09

El curs escolar 2014/15 ha començat amb absoluta normalitat a Cerdanyola. El nou curs escolar, marcat pel descens de natalitat, que ha dut a la Generalitat a tancar dues línies de P3 a Carles Buigas i Serraperera, i l’increment de sol·licitud de beques de menjador, llibres i per primera vegada transport; serà el primer amb la nova llei d’educació, la LOMCE. Als 9.564 alumnes d’escoles i instituts, 5.662 a educació infantil i primària i 3.725 a secundària, s’han de sumar també els 187 alumnes d’educació especial, els 402 de l’Escola Municipal de Música Aulos i els 410 del centre d’adults L’Alzina. Per últim 559 infants estan matriculats a les escoles bressol, 263 a les municipals i 151 a les privades.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i la regidora d’Educació, Maria Reina, han visitat al llarg del matí diversos centres educatius de la ciutat per comprovar in situ el normal desenvolupament de la jornada. Maria Reina ha remarcat que "es mantenen les ratios de 25 alumnes a P3, els instituts continuaran fent la jornada continuada i el programa Cerdanyola Educa ofereix 51 noves activitats". També ha destacat la inversió de 166 mil euros en tasques de manteniment i reformes a diversos centres educatius per mantenir-los en les millors condicions possibles.

L’alcaldessa, Carme Carmona, explicava que "en un panorama de descens de natalitat i increment de sol·licitud de beques de menjador, llibres i per primera vegada de transport escolar no obligatori; l’Ajuntament du a terme polítiques d’ajut i recolzament a les famílies per tal de garantir la igualtat de condicions en l’accés a l’educació". Unes 1.300 famílies s’han vist beneficiades per les beques, "ja que via tarifació social i increment de partides cada vegada hi ha més fórmules per accedir-hi".

Carme Carmona i Maria Reina han visitat l’Escola Bressol Montflorit, Xarau, Jaume Mimó, Jeroni de Moragas i han finalitzat el recorregut al col·legi de Sant Martí, l’escola pública més antiga de la ciutat i que en dos anys celebrarà el 50è aniversari. La directora del centre, Charo Díez, ha confessat que la nova llei d’educació, la LOMCE, "em preocupa molt relativament, perquè el dia a dia marca altres prioritats, com la incertesa que provoca cada període de preinscripcions, sempre sota l’amenaça del tancament de línies, quan a Cerdanyola existeix la matrícula viva al llarg de tot el curs". Per a Charo Díez els problemes que més preocupen a l’equip educatiu del Sant Martí "són l’estat d’algunes aules, el material escolar i les retallades continues en educació. Tampoc veig gaires problemes en el tema lingüístic, amb un model d’immersió lingüística que les famílies mai han qüestionat". Díez demana a l’Ajuntament "fer un esforç quant a planificació i recolzar als centres educatius de la ciutat a l’hora de negociar amb la Generalitat". Carme Carmona i Maria Reina han insistit en que des de l’Ajuntament es continuarà treballant per garantir una educació pública basada en l’equitat, la qualitat i l’excel∙lència, fent costat a la comunitat educativa de Cerdanyola.

Galeria d'imatges