Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

El curs escolar s'iniciarà el 9 de setembre Foto de Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/

El curs escolar s'iniciarà el 9 de setembre

22 de febrer de 2024 a les 14:07

El pròxim curs escolar començarà el dilluns 9 de setembre per a l'educació infantil, primària i secundària, i el dia 12 per als estudis postobligatoris, com el batxillerat i la formació professional. Això situa el divendres 20 de juny com l'últim dia lectiu del curs 2024-2025.

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha remarcat que mantenir l’avançament de l’inici de curs abans de la Diada és una bona mesura que cal mantenir, però manifesta que s’ha escoltat el Consell Escolar on la comunitat educativa expressat la necessitat de poder disposar de 5 dies laborables per preparar el nou curs. La consellera explica que aquests cinc dies són "compatibles amb mantenir l'inici de curs abans de la diada". Començar el curs el 9 de setembre suposa fer-ho tres dies més tard que el calendari actual del curs 2023-24, que es va iniciar el 6 de setembre, el quart dia feiner del mes, com va decidir l'anterior conseller, Josep González-Cambray, en una mesura polèmica molt contestada pels sindicats del sector.

Els sindicats dels docents, però, demanaven que la data d’inici del curs fos el 12 de setembre, però la consellera ho ha descartat tot assegurant que creu que l'avançament és positiu, sobretot per a l'alumnat més vulnerable. 

La titular d’Educació ha afegit que “començant més tard acabarem també més tard. És a dir, començant el curs un dilluns, l’acabarem un divendres, concretament el 20 de juny”. Simó, a més, destaca que és una decisió que es pren "de forma excepcional perquè estem immersos en un procés d’avaluació de la jornada escolar que la legislatura vinent podria afectar també a l’horari i la distribució del temps escolar i lectiu, i de retruc al conjunt del calendari". La consellera afegeix que s'haurà de marcar una data d'inici de curs amb un criteri fix i amb el màxim consens.