Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El dia 14 de juny es constituirà el nou Consistori i s'elegirà batlle
El dia 14 de juny es constituirà el nou Consistori i s'elegirà batlle

El dia 14 de juny es constituirà el nou Consistori i s'elegirà batlle

27 de maig de 2003 a les 0:00

El nou Consistori de l'Ajuntament de Cerdanyola es constituirà oficialment el pròxim dia 14 de juny en un Ple Extraordinari en què s'elegirà l'alcalde o alcaldessa de la ciutat, moment fins el qual Cristina Real segueix exercint com alcaldessa en funcions de Cerdanyola.

L'elecció del batlle de la ciutat s'ha de fer amb majoria absoluta entre els candidats que presentin les 6 formacions que componen el Consistori format per un total de 25 regidors -tot i que només poden ser candidats els caps de llista. Un candidat, per tant, ha de rebre un mínim de 13 vots per ser elegit alcalde en aquesta votació. Si no s'aconsegueix aquesta majoria en la votació -l'única que en tot cas es realitzarà-, la normativa indica que serà alcalde el candidat de la llista més votada en les eleccions municipals, en aquest cas la del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i, per tant, l'actual alcaldessa en funcions i cap de llista socialista, Cristina Real.

La normativa indica una tercera possibilitat, que no es dóna a Cerdanyola, que és la de l'empat i en la qual l'alcalde s'hauria de decidir per sorteig.

En tot cas, la mesa d'edat que ha de presidir aquest primer Ple Municipal del nou Consistori fins que s'elegeixi alcalde estarà formada per Anselmo Martín del Partit Popular (PP). com regidor de més edat, i per Carles Arroyo  de Participació Activa i Social (PAS), com regidor més jove.