Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Dia contra la Violència de Gènere reiterarà demà el rebuig als maltractaments
El Dia contra la Violència de Gènere reiterarà demà el rebuig als maltractaments

El Dia contra la Violència de Gènere reiterarà demà el rebuig als maltractaments

21 de novembre de 2002 a les 0:00

El Dia contra la Violència de Gènere -que oficialment és dilluns- es commemorarà demà a Cerdanyola amb un acte reivindicatiu al Centre Parroquial Sant Martí, a partir de les 20 hores, que comptarà amb la projecció del reportatge Empezar de nuevo i la celebració d'una taula rodona amb presència de representants de l'Administració, els Cossos de Seguretat, grups de dones i professionals del Dret i la Psicologia. La violència de gènere ha provocat enguany 60 morts a Espanya.

Entitats i Institucions de la ciutat han fet públic un manifest de rebuig de "totes les formes de la violència de gènere, en el món privat, laboral, en temps de pau o de guerra i, en especial, en l'àmbit familiar" ja que aquest tipus de violència és "un dels atemptats contra la Humanitat" més persistents en el temps i present arreu del planeta com a resultat d'una relació entre homes i dones "basada en la desigualtat".

El manifest remarca que és necessari que les institucios i entitats de Cerdanyola es comprometin "cada cop més en la tasca d'educar per la cultura de la pau i la no-discriminació".

El comunicat reclama que les associacions i institucions es comprometin a coordinar un treball que permeti "donar una resposta eficaç a la situació de les dones víctimes de maltractaments" al nostre municipi i la necessitat d'impulsar propostes per compendre "que la societat es transforma amb nous models familiars i socials" diferents del model patriarcal tradicional i que estimulin "realacions més justes i democràtiques".

El manifest exigeix "rigurositat" en l'aplicació de la llei i "compromís" al poder judicial, al temps que també una dotació de recursos "adequada", en especial per "evitar que la pobresa sigui la segona forma de victimització de les dones" que volen sortir de la violència familiar i no tenen ingressos propis amb cases d'acollida i d'emergència, pisos pont, suport psicològic i jurídic i punts d'informació.

El manifest reclama que Generalitat i Govern Central impulsin "una llei integral amb el pressupost corresponent" per a fer front a aquest fenomen des d'un punt de vista "punitiu i preventiu".

La taula rodona de demà al Centre Parroquial Sant Martí comptarà amb la participaicó de la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Dolors Toló, l'intendent en cap de la Policia Local, José Miguel Abdelkáder, la presidenta i la secretària de Dones per la Igualtat, María José Cervantes i Patricia Castrana, l'advocada Ester Costa, i la psicòloga i la consultora del Servei d'Atenció i Informació a les dones d'El Safareig, María Jesús Soriano i Mercè Garreta.