El Día de Andalucía de Cerdanyola fa una crida a la diversitat i la bona convivència
25 de febrer de 2019 a les 13:37Les banderes d’Andalusia i de Catalunya onejaven diumenge al migdia plegades a la Casa de Andalucía de Cerdanyola en un acte de germanor que va servir per subratllar la riquesa que suposa la diversitat cultural, la necessària contribució de tothom en la construcció contínua d’un país i la importància que els símbols serveixin per unir i no per enfrontar.
La coral de la Casa de Andalucía de Cerdanyola, amb l’acompanyament a la guitarra de José Gabriel Calderón, cantava aquest diumenge els himnes d’Andalusia i de Catalunya mentre les senyeres verdiblanca i quatribarrada s’isaven als pals que presideixen la seu de l’entitat al carrer de la Indústria. Era l’acte institucional del programa que l’entitat cerdanyolenca dedica a la commemoració del Dia d’Andalusia que culminarà aquest dimecres, dia 28, amb l’assistència a la conferència que es realitza al salço de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
Miguel Ramos, president de la Casa de Andalucía de Cerdanyola, apuntava la realització d’un recital amb Perico el Pañero al cante i Antonio Carrión al toque de guitarra realitzat el dia 17 i el festival celebrat a l’Ateneu el 23, amb la representació de l’espectacle Maestros, com a exemple del treball cultural de l’entitat.
Ramos remarca que s’ha d’estar orgullós de la cultura que fan la Casa de Andalucía i les restants entitats de la ciutat ja que aquesta tasca “és patrimoni de tots i s’ha de protegir. Ramos demana a tots els polítics de Cerdanyola que donin suport a una cultura que ha de servir per gaudir-se ja que és “la riquesa del poble” i no ha de ser causa d’enfrontament.
El president de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Daniel Salinero, insistia en aquest missatge tot destacant la importància d’un acte senzill d’agermanament com el que es vivia a Cerdanyola. Salinero subratlla que les dues banderes que onejaven juntes representen “el que és i el què serà Catalunya: la suma de moltíssima gent” i afegia que les senyeres són símbols que han de servir “per unir i no per separar”.
L’alcalde de Cerdanyola també apuntava que Cerdanyola i Catalunya són i sempre seran terra d’acollida dels que han vingut abans i dels que continuen arribant. Carles Escolà manifesta que els pobles els fan la gent que treballa i no els que viuen del treball dels altres. L’alcalde agraïa especialment la tasca de la Casa de Andalucía i el fet que sempre estiguin “al peu del canó” treballant per la ciutat.