Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El dolor dels atemptats de Bataclan, amb Lacuesta i els Xiscnèfils
El dolor dels atemptats de Bataclan, amb Lacuesta i els Xiscnèfils

El dolor dels atemptats de Bataclan, amb Lacuesta i els Xiscnèfils

31 de gener de 2023 a les 9:58

Un año, una noche, la història real de dos supervivents de l’atemptat terrorista de la Sala Bataclan de París, és la nova pel·lícula dels Xiscnèfils aquest dijous, 2 de febrer. La pel·lícula d’Isaki Lacuesta ha estat una de les triomfadores dels últims premis Gaudí amb cinc estatuetes.

Ramon (Nahuel Pérez Biscayart) i Céline (Noémie Merlant) són una jove parella que es troba al local Bataclan de París la nit del 13 de novembre de 2015. Durant l'assalt terrorista, tots dos aconsegueixen, cadascun pel seu costat, entrar al camerino dels músics i refugiar-s'hi. En sortir ja no són els mateixos. I no saben si ho podran tornar a ser.

La pel·lícula d’Isaki Lacuesta és l’adaptació cinematogràfica del llibre “Paz, amor y Death metal”, de Ramón González, supervivent de l'atemptat terrorista a la sala de concerts Bataclan de París. Un llibre en què aborda, de forma crua, l’atemptat, però també el trauma posterior en què la vida que havia portat fins aquell moment deixa de tenir sentit i les diferents maneres amb què la parella processa la tragèdia.

Lacuesta s’endinsa a la tràgica nit de l’atemptat sense sensacionalisme, però, amb un muntatge palpitant, transmet el pànic i la desesperació, al temps que mostra el dolor que pateix la parella protagonista i les respostes diferents que donen a aquest trauma.

Un año, una noche ha aconseguit un total de 5 premis Gaudí: Millor Guió adaptat, Millor Muntatge, Millors Efectes Especials, Millor Música i Millor So.

La pel·lícula es projectarà a l’Ateneu aquest dijous, 2 de febrer, a les 20.30 hores.