El Femení trenca la ratxa negativa a Girona

14 de novembre de 2022 a les 9:48

El CBF Cerdanyola guanya i, per fi, trenca amb la mala dinàmica de resultats després de cinc derrotes consecutives. El 49-55 davant el GEIEG li permet sumar la segona victòria i sortir de la zona de descens, tot i que va lamentar la lesió de Carla Pérez al final del segon quart, encara pendent de saber quina és la gravetat de la mateixa.

El CBF Cerdanyola visitava Girona amb l’urgència d’aconseguir una victòria que acabés amb la mala ratxa de resultats que acumulava. Cinc derrotes consecutives situaven a les verdes en una posició delicada a la taula i era vital assolir el segon triomf si no es volien despenjar de la zona tranquil·la de la taula. El rival, el GEIEG, no semblava el millor per acabar amb aquesta mala dinàmica, sobretot si ens basem amb l’últim precedent entre tots dos conjunts a la Lliga Catalana (40-60 a favor de les gironines).

El partit va començar molt fluix a nivell anotador, ja que fins al minut 3 no es van veure les primeres cistelles del matx, sent el quadre verd qui va començar amb més força amb un parcial de 0-6 en el primers 4 minuts de joc. Però un parcial de 6-0 per les locals va tornar a equilibrar la balança a l’equador del primer quart (6-6). A partir d’aquest moment, jugadores com Ruth Allison i Claudia Baraut es van fer amb el pes anotador de l’equip, aconseguint així arribar a l’últim minut amb una avantatge de 8 punts (7-15). Les locals, però, van saber reaccionar i van apretar el marcador al final del primer periode, agafant-se a l’encert d’Anna Jodar, finalitzant-lo amb el resultat de 14-17.

El segon quart va estar marcat per la igualtat, ja que les de Bernat Vivolas es van mantenir a un punt de les visitants a llarg de tot el periode, però això no va desanimar a les de Pili Bilbao, que van desplegar un bon joc defensiu i, sobretot, el bon encert en la linia de tres. La mala noticia d’aquest periode va ser la lesió de Carla Pérez quan quedaven 20 segons per arribar al descans, moment en que va sentir molèsties al seu bessó esquerre i  es va veure obligada a retirar-se del partit. Tot i això, les verdes arribaven a la mitja part amb victòria parcial per 25-30.

A la represa, el Cerdanyola es va veure sorprès per un GEIEG que va sortir amb un ritme molt alt, on van destacar jugadores com Alba Coma i Anna Jodar, que amb els seus punts van aconseguir situar al seu equip al capdavant del marcador per primer cop en tot el partit al minut 4 del tercer quart (35-32). Amb la baixa de Carla Pérez, les verdes havien de fer un pas endavant i, tot i que semblava que les gironines s’allunyaven i apareixien fantasmes del passat quan el marcador era de 40-33 al minut 8 del període, la reacció final de les vallesanes els va permetre arribar a l’últim quart a només 3 punts de diferència de les rivals (42-39).

En el quart definitiu, el conjunt visitant va fer un pas endavant i va aprofitar que les blanc-i-vermelles no estaven fines en atac per apropar-se en el lluminós i, gràcies a jugadores com Laura Soria o Claudia Baraut, van tornar a situar-se al capdavant del marcador a falta de 4 minuts pel final (45-46). Als instants finals, els tirs lliures per decantar la balança en favor de les verdes, que a l’últim minut ja guanyaven 49-53 i pràcticament deixaven el partit vist per sentència. Una última cistella d’Eva Almasque va col·locar el definitiu 49-55 que va permetre a les vallesanes sumar la segona victòria de la temporada i posar fi a una ratxa negativa de cinc partits seguits sense guanyar.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola escala fins a la desena posició amb un balanç de 2 victòries i 5 derrotes. La propera setmana rebran la visita del Segle XXI, equip que ara mateix ocupa la cinquena plaça. Serà dissabte a les sis de la tarda al PEM Guiera.

GEIEG Girona (49): Janina Pairó (10), Marta Formatjé (0), Helena Condom (4), Núria Bagaria (3), Anna Jodar (12), Claudia Morente (3), Blanca Casamort (0), Vanessa González (6), Alba Coma (10), Núria Mitjanas (1), Alba Riera (0).

CBF Cerdanyola (55): Carla Pérez (3), Ruth Allison (9), Claudia Baraut (12), Eva Garcia (7), Eva Almasque (7), Lara Fernández (2), Laia Espin (7), Iona Garcia (0), Clara Díaz (2), Laura Soria (6), Anna Homs (0).

Parcials: 14-17 // 25-30 // 42-39 // 49-55.