Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El festival de cinema exhibeix les primeres pel.lícules a competició
El festival de cinema exhibeix les primeres pel.lícules a competició

El festival de cinema exhibeix les primeres pel.lícules a competició

16 de maig de 2002 a les 0:00

El II Festival de Cinema i Arts Visuals de Cerdanyola celebrava ahir la gala inaugural amb la representació de l'espectacle de dansa-cinema Baraka 14 i amb una fluixa assistència de públic al teatre de l'Ateneu.
El certamen inicia avui les projeccions de les primeres pel.lícules de la secció competititiva. Així, a les 16 hores és el moment de l'exhibició dels primers curtmetratges dins el Premi Miquel Porter i Moix, a les 17 hores les de concurs Fantosfreak i a les 20 hores les del Premi Documental Creatiu.
La directora del festival, Francesca Prats, destaca, precisament, la importància de la retrospectiva sobre Manoel de Oliveira i, en especial, l'estrena a Catalunya de la pel.lícula que es projecta avui. Així, a les 21.30 hores es projectarà a l'Ateneu Os Canibais.
En la gala inaugural el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cerdanyola, Jordi Mena, destacava la ""llarga vinculació de la ciutat amb el setè art"", tant en el que es referent a creació i indústria com d'exhibició i públic. Mena remarca el paper realitzat per les entitats ciutadanes en la posada en marxa d'activitats culturals a la població.
Jesús Aguilera, integrant de l'Oficina de Promoció Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), destaca la importància que la comunitat universitària dóna a iniciatives com el festival, ja que permeten oferir una mostra del seu treball fora del campus universitari.