El Festival de Curtmetratges "Ficció de Tardor" comença a caminar
17 d'octubre de 2019 a les 9:00Ahir vespre, a la sala d’actes del MAC, es va inaugurar el festival de curtmetratges, que es celebrarà entre el 15 i el 26 d’octubre, i on s’oferirà una àmplia programació que mostra les darreres tendències cinematogràfiques. En el decurs de l’actes es van projectar tres curts: Lágrimas de sangre (Taller de Cinema de Cerdanyola, 2019), Retratado (Albert Pueyo, 2019) i Nina de Paper (Pedro Celma, 2017).
Audios
17-10-2019 Albert Pueyo
17-10-2019 Pedro Celma
17-10-2019 Eva Campos
Albert Pueyo explica que la història del seu curtmetratge gira entorn a un fotògraf que, arribat a una edat, es planteja si seguir lluitant pel seu somni o bé seguir per un esdevenir més pragmàtic.
Pueyo també destaca que entre les principals dificultats a l’hora de fer un curtmetratge bàsicament són de caire tècnic, ja que al poder comptar amb un entorn proper ho facilita a l’hora d’organitzar. Això sí, a l’hora de fer un rodatge, sempre apareixen situacions noves a les quals s’ha de fer front. En aquest sentit, segons l’autor, el guió tampoc oferia massa exigència.
Pueyo creu que hi ha dues maneres d’entendre el curtmetratge, una primera com una forma de vida i una segona com a una preparació per donar el gran salt al llargmetratge. Qualsevol de les dues visions, segons ell, és bona.
De la seva banda, Pedro Celma, autor del curt Nina de Paper, explica que la persona que vegi la seva obra es trobarà un curt molt psicològic i molt intens que tracte de les malalties mentals, en concret l’Alzheimer i com pot afectar a la família. Un curt tractat amb cura, amb una mica de surrealisme i amb una mica d’humor negre.
Finalment, Eva Campos, creadora del festival, creu que encara li manca una mica per consolidar-se, ja que sempre ha estat com a secundari, tot i que encara és jove perquè només porta amb aquesta quatre edicions. Tot i així, n’està força orgullosa perquè la resposta de la gent en general és molt bona i queden contents dels curtmetratges que es donen, sobre tot els de caire social i de crítica. Això sí, reconeix una certa dificultat respecte els horaris i el format.
La finalitat del festival és mostrar les darreres tendències cinematogràfiques i aportar coneixements en el procés de creació d’una pel·lícula.
Enguany hi ha tres novetats: una col·laboració amb el festival Choreoscope de Barcelona amb un documenta; una projecció dels clàssics amb Buster Keaton i una sessió LGBTQ+ amb cinefòrum.