Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El FIT Festival arriba per conquerir novament les famílies amb la màgia del teat...
El FIT Festival arriba per conquerir novament les famílies amb la màgia del teatre

El FIT Festival arriba per conquerir novament les famílies amb la màgia del teatre

7 de setembre de 2023 a les 10:58

Més de 20 funcions teatrals amb espectacles de tot tipus i per a totes les edats protagonitzaran el XXXIII Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil (FIT Festival) de Cerdanyola entre els dies 22 i 24 de setembre. Espectacles de carrer, itinerants, titelles, dansa, circ... mostraran un ventall ampli de les arts escèniques en un festival que vol conquerir al públic familiar, més enllà d’etiquetes d’edat.

La presidenta de Bambalina, l’entitat organitzadora, Elvi Vila, explica que seran 22 espectacles els que bastiran una programació àmplia per permetre descobrir noves vessants de les arts escèniques familiars al públic de Cerdanyola.

5 dels espectacles es faran a l’Ateneu; 3 obres, amb un tarannà de major proximitat amb el públic, es representaran al Museu d’Art de Cerdanyola, i la resta de muntatges prendran carrers i places de la ciutat, amb l’Abat Oliba com a punt neuràlgic de la festa teatral.

Companyies de renom amb espectacles consolidats conviuran amb muntatges en rodatge en un cap de setmana en què des de Bambalina creuen que les famílies podran fer un recorregut teatral pels diferents escenaris i amb representacions gratuïtes i altres de pagament. Les entrades, que es poden adquirir on line des d’avui, 7 de setembre, tenen un preu de 7 euros (més de 12 anys), 5 euros (de 3 a 12 anys) i gratuïtes (fins a tres anys) (cliqueu per comprar).

Entre els espectacles més destacats del programa hi ha Blowing, de Mucab Dance & Toni Mira, el muntatge inaugural del divendres 22 a les 20 hores a l’Ateneu. Blowing mostra el viatge a través del vent d’una petita espora i esdevé un espectacle visual, poètic i innovador on la dansa, la música en directe i la tecnologia construeixen un món de fantasia i absurd.

BLOWING by Múcab Dans & Toni Mira (promotional clip) from Bàcum /performing&visualArts on Vimeo.

Elvi Vila destaca també muntatges con les cercaviles Tomasa, la xatarrina (Companyia Matito) o De Peluix (Efímer), que destaquen per la gran dimensió dels seus personatges protagonistes, que arriben a ser, en el cas del mico que protagonista De Peluix, de sis metres d’alçada.

Un altres espectacle especial serà Residència dels contes macabres, un muntatge non stop de quatre hores en que la companyia Sidral convida a grups de fins a 12 persones a visitar la mansió Usher durant uns 15 minuts per descobrir els secrets de la casa sota la inspiració d’un conte d’Edgar Allan Poe, en un teatre d’ombres i objectes en una casa que no estarà buida.

Festival d'èxit, marca Cerdanyola

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, remarca la pluralitat i diversitat que ofereix el FIT Festival per fer viure a la ciutat un cap de setmana intens culturalment, mentre David González, regidor de Cultura, subratlla que el FIT és un festival d’èxit i més que consolidat, destacant la feina realitzada al llarg dels anys per Bambalina.

González explica que Cerdanyola “és una ciutat de festivals, “amb el FIT, el de Blues, L’Empíric de literatura i ciència o en Fantosfreak, que formen part de la marca de Ciutat del Coneixement.

El Fit Festival, que compta amb un cartell dissenyat per Alba Garcia, amb una il·lustració poblada per personatges tradicionals de les arts escèniques, serà també escenari d’una Trobada de Patrons de la Fundació La Xarxa, que reunirà a representants de moltes de la cinquantena de poblacions que compten amb un grup local.