Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El FIT Festival farà de Cerdanyola la capital del teatre per a les famílies

El FIT Festival farà de Cerdanyola la capital del teatre per a les famílies

19 de setembre de 2023 a les 7:49

Aquest cap de setmana Cerdanyola tornarà a esdevenir la capital del teatre familiar amb la celebració del XIII FIT Festival, el Festival de Teatre Infantil i Juvenil, amb més de 20 funcions que mostraran un calidoscopi de les arts escèniques amb espectacles de carrer, dansa, titelles o circ i tres espais referencials: l’Ateneu, el Museu d’Art i la plaça de l’Abat Oliba.

Audios

Entrevista amb Elvi Vila FIT Festival 2023.mp3

Blowing, de Mucab Dance & Toni Mira, serà el muntatge inaugural aquest divendres 22 - 20 hores a l’Ateneu- i un dels destacats del programa. Blowing mostra el viatge a través del vent d’una petita espora i esdevé un espectacle visual, poètic i innovador on la dansa, la música en directe i la tecnologia construeixen un món de fantasia i absurd.

BLOWING by Múcab Dans & Toni Mira (teaser) from Bàcum /performing&visualArts on Vimeo.

Però la programació ofereix espectacles de tot tipus i per a tots els gustos. Elvi Vila, presidenta de Bambalina, l’entitat organitzadora, destaca a Cerdantyola Ràdio muntatges con les cercaviles Tomasa, la xatarrina (Companyia Matito) o De Peluix (Efímer), que ressalten per la gran dimensió dels seus personatges protagonistes, que arriben a ser, en el cas del mico que protagonista De Peluix, de sis metres d’alçada.

Un altre dels espectacles destacats d’aquesta edició serà la Residència dels contes macabres, un muntatge non stop de quatre hores en què la companyia Sidral convida a grups de fins a 12 persones a visitar la mansió Usher durant uns 15 minuts per descobrir els secrets de la casa sota la inspiració d’un conte d’Edgar Allan Poe, en un teatre d’ombres i objectes en una casa que no estarà buida. “Esperem que qui entri, en surti”, apunta amb suspens Vila.

Teatre familiar amb valors

El FIT Festival comptarà amb espectacles a l’aire lliure i d’interior, gratuïts i de pagament, amb tres espais diferenciats: l’Ateneu, la plaça de l’Abat Oliba i el Museu d’Art de Cerdanyola, on la proximitat permetrà fer muntatges pensats especialment per als més petits.

No obstant això, Elvi Vila subratlla que Bambalina intenta no etiquetar per edats els espectacles ja que es tracta en tot cas de teatre familiar on les diferents generacions gaudeixen de manera diversa dels muntatges:

Companyies de renom amb espectacles consolidats conviuran amb muntatges en rodatge en un cap de setmana en què des de Bambalina creuen que les famílies podran fer un recorregut teatral pels diferents escenaris. La presidenta de l’entitat remarca, això si, que els muntatges que programa Bambalina tant al FIT Festival com al llarg de l’any, responen a una sèrie de valors que ensenyen a ser millors persones i ciutadans. Vila apunta que intenten aportar missatges feministes, d’empatia i amistat o de tenir cura del planeta, entre d’altres.

Les entrades, que es poden adquirir on line (cliqueu per comprar)tenen un preu de 7 euros (més de 12 anys), 5 euros (de 3 a 12 anys) i gratuïtes (fins a tres anys).

Galeria d'imatges