El Fit Festival oferirà aquest cap de setmanes més de 25 actuacions en una festa del teatre infantil a la ciutat
28 de setembre de 2006 a les 0:00Companyies teatrals d’Itàlia, del Perú, del País Basc, de Madrid i de Catalunya, a més d’altres molts punts, ompliran aquest cap de setmana la nostra ciutat d’obres infantils en la que serà la segona edició del FIT Festival. Tot i que el gruix més important d’actes tindrà lloc a partir de demà divendres, des del passat dilluns ja s’estan fent diverses actuacions a les escoles i avui dijous serà el torn dels professionals que podran participar en diversos tallers i en un simposi a la UAB que es realitzarà demà.
El director artístic del Fit Festival i membre de la Fundació Xarxa, col·laboradora del certamen, Ramon Llimós, explica que, de moment, totes les activitats realitzades han tingut molt bona acceptació i les expectatives de cara al cap de setmana també són molt positives.
Llimós augura un cartell del festival amb companyies de gran magnitud en el panorama teatral infantil destacant, per exemple, Yllana de Madrid, Gorakada del País Basc o l’Accademia Perduta d’Itàlia, entre d’altres.
Teatre infantil internacional i nacional
L’ambient internacional el posarà dissabte l’obra Polliccino, dels italians Accademia Perduta, que arribarà a les 21h al teatre de l’Ateneu. Es tracta de la història de Polzet que explicarà un únic actor acompanyat d’un interessat escenari i importants mitjans audiovisuals. L’actor protagonista, Claudio Casadio, explica que Accademia Perduta té una trajectòria de 20 anys a la seva esquena i gaudeix d’un gran reconeixement entre el públic italià. Ara, però, vol obrir-se al mercat espanyol i al francès i esperen aconseguir una bona acollida.
Les aventures de Robin i Hood de la companyia basca Gorakada serà altra de les obres més esperades. Dissabte, al pavelló d’esports i a les 13h, pujaran a l’escenari diverses titelles i actors reals que oferiran una adaptació de la història de l’autor de Robin Hood. Alejandro Díaz, director de Gorakada, indica que la companyia ja és una veterana en aquests tipus d’espectacles ja que es van constituir l’any 1987. L’obra que ara porten a Cerdanyola funciona des de fa un any i mig i ha gaudit d’un ampli reconeixement de la crítica nacional i internacional. De fet, ha rebut un dels premis FETEM de Gijón.
Acte inaugural
Però abans de dissabte, divendres s’inaugurarà oficialment la segona edició del FIT Festival. Serà l’obra Olimplaff de la companyia Yllana la que a les 21.30h pugi a l’escenari de l’Ateneu per interpretar tot un seguit d’esquetxos muts. Segons una de les actrius, Susana Cortés, l’obra, que utilitza com a recursos les onomatopeies i l’expressió corporal, està adreçada a un públic que va des dels 0 als 90 anys; es a dir, una obra per a tots els públics. Yllana va néixer fa 15 anys gràcies a un grup d’universitaris madrilenys. La seva proposta de teatre mut va gaudir d’un important èxit a la capital que els ha fet continuar treballant esdevenint ja una companyia professional. L’obra Olimplaff funciona des de fa dos anys i mig, una clara senyal de que ha quallat entre el públic de tot l’Estat.
També a la ciutat actuarà dissabte la companyia La Canica que a les 19.30h interpretarà dissabte al Pavelló l’obra l’Elefantito. Una de les actrius protagonistes, Eva Soriano, ens explica que la companyia utilitza diversos recursos per fer arribar la seva història com són les titelles i altres tipus de llenguatges artístics. L’espectacle, adreçat a nens d’entre 3 i 6 anys, narra el viatge vital d’un elefant per la selva. La companyia La Canica és encara molt jove doncs es va crear tant sols fa un any. No obstant, els seus intèrprets tenen una llarga trajectòria en el món artístic.
Àmplia oferta
A banda d’aquestes companyies, durant dissabte i diumenge passaran per la ciutat altres companyies destacades com Hugo e Inés del Perú, amb l’obra Cuentos Pequeños; Xip Xap, amb Trinxant Sabates; o Divinas, amb Tapgea.
Obres per a tots els gustos i per a totes les edats. Una àmplia oferta que esperem es vegi recompensada amb un ampli públic.