El Fòrum Ciutat analitzarà els reptes de la Cerdanyola educadora el 18 d'abril
26 de març de 2015 a les 13:15El Fòrum Ciutat per debatre els reptes de Cerdanyola com a ciutat educadora es realitzarà el 18 d'abril a la nova Biblioteca Central. L'objectiu és posar en coneixement de la ciutadania els treballs que es venen realitzant als darrers mesos en relació al Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC) i resseguint el llegat de la trajectòria de Cerdanyola com a ciutat educadora des dels anys 90.
Audios
26-03-2015 Conxi Bueno
26-03-2015 Maria Reina
26-03-2015 Carme Carmona
26-03-2015 Isidre Morera
El Fòrum Ciutat del 18 d'abril tindrà una vessant de reflexió i debat que es farà a la Biblioteca Central i una part més lúdica amb activitats escollides pel Consell d'Infants de Cerdanyola que es farà al Parc Xarau. En el Fòrum Ciutat es posaran en comú els debats que s'han vingut realitzant a la jornada de reflexió sobre el PEC celebrada a l'Ateneu el 24 de gener i a les meses de treball que van sorgir d'aquesta cimera: sobre el paper educador de les famílies, sobre l'ús dels espais i equipaments públics i sobre els itineraris educatius.
El Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC), aprovat per unanimitat al Ple Municipal de desembre de 2013, vol ser un pas més en la millora contínua d’una ciutat que educa i que promou la innovació, la participació i la coresponsabilitat institucional i de la ciutadania. El PEC ha d’esdevenir una eina útil per a la reflexió, el debat, el compromís i el consens, vinculant tres àmbits clau: la ciutat, l’educació i la participació ciutadana.
Una comissió del Consell Escolar Municipal va rebre l'encàrrec d'impulsar l'elaboració del projecte i, per tal de copsar quins eren els temes d'interès de la població, es va dissenyar una enquesta a la que van respondre 641 persones. La comissió impulsora del PEC va planificar la trobada del 24 de gener a l'Ateneu per treballar en els futurs reptes del projecte, jornada en què es remarcava l'objectiu d'obrir el PEC al compromís de la ciutadania amb l’educació més enllà de l’escola.
Després de la jornada es van formar tres meses de treball sobre les famílies, les infraestructures i els itineraris en què han participat representants de la comunitat educativa, de l'Ajuntament i de les entitats socials, culturals i esportives de Cerdanyola i que estan obertes a la participació de tota la ciutadania.
Modelar la Cerdanyola del futur
Conxi Bueno, integrant de l'AMPA de l'escola La Sínia i membre del Club Patinatge Cerdanyola, destaca que l'objectiu de tot el procés és modelar com li agradaria a la ciutadania que sigui Cerdanyola i amb la màxima participació possible.
La regidora d'Educació, Maria Reina, manifesta que el fòrum servirà per posar en comú el material treballat a les meses sectorials i la Comissió Impulsora del PEC i amb la voluntat d'assolir una àmplia i diversa participació perquè "tota la ciutat educa".
L'objectiu és mantenir el Projecte Educatiu de Cerdanyola com una eina viva i mantinguda en el temps. De fet, l'alcaldessa, Carme Carmona, remarca que el PEC recull el llegat d'una trajectòria de Cerdanyola com a ciutat educadora des de la celebració del primer congrés internacional, l'any 1990, i amb vocació de manteniment.
Isidre Morera, membre de l'AMPA de l'Institut Banús i de la colla de Diables de Cerdanyola, indica, per la seva banda, que aquesta anàlisi sobre els reptes de futur de la ciutat educadora ha de comptar posteriorment amb una aplicació executiva per part de l'Ajuntament.
Dos integrants del Consell d'Infants de Cerdanyola, Ona, alumna de l'escola Ramon Fuster, i Mar, estudiant de l'Anunciata, destaquen la voluntat dels més petits de participar en el Fòrum Ciutat i en totes aquelles oportunitats de dibuixar com es vol que sigui la Cerdanyola del futur.