Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El futur Museu d'Art de Cerdanyola Can Domènech ja disposa d'imatge corporativa
El futur Museu d'Art de Cerdanyola Can Domènech ja disposa d'imatge corporativa

El futur Museu d'Art de Cerdanyola Can Domènech ja disposa d'imatge corporativa

31 d'octubre de 2006 a les 0:00

"El disseny és obra de l'artista local Jesús Bolinaga i es podrà veure aquest dijous, 2 de novembre, durant la presentació del quadre ""Femme avec raisin"" de Josep de Togores adquirit per l'Ajuntament de Cerdanyola"

El futur Museu d'Art de Cerdanyola. Can Doménech, ja disposa d'imatge corporativa, una imatge que es podrà veure el proper dijous durant la presentació del quadre de Josep de Togores adquirit per l'Ajuntament, Femme avec raisin, i que s'exposarà al museu un cop estigui reformat i hagi iniciat la seva activitat cultural. En roda de premsa, la regidora de Cultura, Consol Pla, explicava que la imatge és obra de l'artista local Jesús Bolinaga i que per la identitat que té l'edifici del carrer de Sant Martí, mereixia que es dissenyés una imatge adequada a la categoria que li correspon.

Bolinaga va comentar que la proposta desenvolupada parteix de la definició de com serà el museu, un indret on es realitzaran moltes activitats diverses i des d'aquest punt de vista volia que la imatge fos "actual, amb algunes referències històriques i que aguantés el pas del temps". Jesús Bolinaga va utilitzar una tipologia clàssica per fer referència a "Can Doménech" i una de pal sec de les avantguardes històriques dels anys 30 però redissenyada per fer referència a "Museu d'Art de Cerdanyola". D'altra banda, l'artista local també va dir que havia creat un anagrama amb les inicials "MAC" ple de "moviment i dinamisme" com serà el mateix museu.

Bolinaga també va fer una proposta a nivell personal, per a la façana principal i per a la posterior de l'edifici. Així, a la façana que dóna al carrer de Sant Martí ha ideat la col.locació, davant de l'entrada, d'una pedra de granet negre amb les lletres metál.liques que anuncien el Museu muntades a sobre, per tal de deixar l'edifici net de grafismes. I per la part que dóna al passatge del Llorer, la proposta consisteix en col.locar "vitralls digitals" que, a través de la fibra óptica, es puguin veure de manera aleatòria com canvien els colors. La imatge, que ja ha estat presentada en comissió informativa, encara s'ha de desenvolupar a tots els impressos i la senyalització interna.

Les obres de restauració de Can Domànech continuen a bon ritme, segons fonts municipals, tot i que l'imprevista descoberta sota les capes de morter dels anys 60, dels relleus i motllures originals que es consideraven perduts ha motivat un cert endarreriment, segons va explicar, Josep Maria Romero, tècnic del Servei de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament. Segons Romero, la restauració de la façana està concentrant molt d'esforç i actualment es treballa en el material que ha d'insonoritzar la sala d'actes. Tot i que aquesta façana estarà acabada abans, el futur museu no començarà la seva activitat fins a l'hivern de l'any que ve.

El projecte de restauració de Can Domènec preveu la seva recuperació per tal d'ubicar un equipament museístic que compti amb una sala d'exposicions permanent on es mostri part del fons d'art de l'Ajuntament, una sala d'exposicions temporals adaptada a criteris de conservació i seguretat, una sala d'actes amb capacitat per a 150 persones, un aula didàctica, una àmplia zona de magatzem, despatxos i zones de treball, i un espai d'atenció al públic.

Galeria d'imatges