Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El GREC publica la història i les cançons del grup d'havaneres Marinada
El GREC publica la història i les cançons del grup d'havaneres Marinada

El GREC publica la història i les cançons del grup d'havaneres Marinada

2 de gener de 2023 a les 13:42

El GREC (Grup de Recerca i Estudis de Cerdanyola) ha publicat la discografia i la història de la formació cerdanyolenca d’havaneres Marinada, posant-la a disposició de qui vulgui descarregar-se la música d’aquest grup, dels quals el GREC destaca que “determinat els especialistes van arribar a qualificar al grup com el segon millor de Catalunya i el millor de la província de Barcelona”.

Durant molts anys, el sinònim de cançó marinera i d’havaneres a Cerdanyola va ser Marinada, formació creada pels germans Josep i Francesc Prat als qui acompanyaven com a columna vertebral del grup Tito Corona i Josep Pont. La formació va actuar al llarg de dues dècades, enregistrant centenars de cançons en gravacions ara descatalogades, a més de ser els caps visibles d’una mostra d’havaneres que, cremat inclòs, acostava el Mediterrani a la nostra ciutat cada estiu, puntualment.

Josep Prat, principal impulsor de Marinada i "alma mater" del grup, ha cedit ara al GREC la possibilitat de que la ciutadania interessada es pugui descarregar totes les cançons enregistrades per la formació, des de La bella Lola a El meu avi, des de La Gavina a Yo te diré, així com un llibre electrònic recuperant la seva història. L’entitat ha fet possible aquesta possibilitat al seu web: www.cerdanyolagrec.cat

El llibre electrònic recull la història de Marinada, però també com els germans Prat arriben a la ciutat a inicis dels anys 60 del segle passat per participar en la posada en marxa de la fàbrica de ceràmica que Ramon Sugrañes estava a punt d'inaugurar a Cerdanyola. Així, l’escrit fa un repàs per alguns aspectes de la història local, com el paper del Casal Parroquial i els seus "Espectacles Multicolor", que van marcar tota una època cultural a Cerdanyola.

El GREC estudia ara la possibilitat d'editar, durant els primers mesos d’aquest 2023, una versió ampliada i millorada d'aquest llibre electrònic, però ara en format físic. Es tracta d'un projecte, però, que encara s'ha d'acabar de concretar i que en gran part dependrà de poder millorar els continguts que aquesta primera edició ja posen a l'abast de tothom.

Galeria d'imatges