Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Opinió

  • Portada
  • Opinió
  • El Gremi d’Hostaleria s’oposa al tancament dels bars i restaurants
El Gremi d’Hostaleria s’oposa al tancament dels bars i restaurants

El Gremi d’Hostaleria s’oposa al tancament dels bars i restaurants

16 d'octubre de 2020 a les 18:15

El Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès s’oposa fermament a la decisió del Govern de la Generalitat del tancament dels bars i restaurants. Aquesta decisió produirà pèrdues irreparables al sector, ja molt tocat no només durant la pandèmia, sinó abans que es produís, i conseqüències en altres sectors lligats a la restauració, com és el cas del sector Agroalimentari.

Des del Gremi, donat que el Govern no ha escoltat les propostes del sector, donat que la seva proposta no són més que fets consumats que se’ns presenten sense possibilitat de modificació, reclamem que les mesures compensatòries anunciades pel Govern s’implementin de manera urgent, de la mateixa manera que estan fent altres països del nostre entorn.

No volem línies de finançament, ICO o ICF, no volem més endeutament. Volem ajuts directes, el rescat del sector, tal com anem demanant des de finals de juny a través de PIMEC TURISME. Quant a la tramitació dels ERTE impeditius, que són els que el sector haurà de demanar amb la resolució de l’executiu, demanem al Govern de la Generalitat que implementi les mesures necessàries perquè no es repeteixin els problemes succeïts al mes de març. Demanem que facin les gestions necessàries amb el SEPE perquè els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia.

Entenem que es pot garantir la continuïtat econòmica amb les màximes mesures de prevenció i seguretat per a la salut de les persones, com hem estat fent fins ara. Els focus de contagis no s’estan produint principalment en l’àmbit laboral o empresarial i demanem que s’estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l’activitat social, que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus.

La restauració no és la causa dels contagis. Des del primer moment, el sector ha estat qui ha pres més mesures per poder donar tranquil·litat als clients i usuaris dels seus serveis. La situació és molt difícil i complicada per a moltes empreses de restauració, bars i restaurants. PIMEC, segons dades de l'informe que es presentarà els pròxims dies, diu que un 18,7% de les pimes i autònoms de Catalunya s’ha plantejat tancar definitivament l’empresa. Aquesta xifra, malauradament, després de la darrera decisió del Govern de la Generalitat, es veurà incrementada.

Empresaris i treballadors de l’hostaleria estem condemnats a l’atur, per unes decisions presses pels governants sense comptar amb el sector. Demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya que rectifiqui. Encara hi som a temps.

Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès