El I Festival Patina-sos supera les expectatives
11 de maig de 2009 a les 0:00
Música en directe i patinatge artístic es van fusionar per primera vegada al pavelló municipal de Can Xarau i ho van fer per una bona causa, recaptar fons per a la construcció d’una llar-escola que durà el nom de Cerdanyola del Vallès i que acollirà a 60 nens i nenes de la localitat boliviana de Camiri. El públic també va respondre omplint tres parts d’un pavelló que es va vestir de gala per a l’ocasió.
Els patinadors van estar a l’alçada, com gairebé sempre, però la música en directe va fer del Festival un esdeveniment completament diferent als vistos fins el moment. Veus sense Fronteres va haver de realitzar un treball previ molt important per adaptar al màxim possible la música escollida pels patinadors per a les seves coreografies. Álvaro Lafuente, director de Veus sense Fronteres, es mostrava emocionat i molt satisfet del resultat al finalitzar el festival; per la seva part els patinadors participants també coincidien: s’havien sentit envoltats i captivitat per la música alhora d’actuar. Alba Pérez, directora artística del festival, també comentava l’emotivitat extra que suposava la música en directe.
El Club Patinatge Artístic i Veus sense Fronteres unien esforços encetant una aventura. Ningú sabia quin resultat donaria fusionar la música en directe amb el patinatge artístic i el resultat, tot i ser millorable, va ser un èxit. Noemí Isla va ser l’encarregada de trencar el gel interpretant I can’t take my eyes. Gemma Margarit i Manel Pérez van intentar captivar el públic amb Sing sing sing. Els germans Wis, Nerea i Javier, van demostrar el seu bagatge actuant com a parella amb Liberi fatali. Ariadna Pascual i Xavier Orrit van demostrar la seva complicitat amb Snake eater. El Grup Show del Club Patinatge Artístic Cerdanyola va tancar la primera part del Festival amb Time to say goodbye.
Vint minuts de descans i més espectacle. Van tornar a sortir a la pista Xavier Orrit i Ariadna Pascual interpretant Dying young. Idoia Company va ser la més ovacionada, per alguna cosa actuava a casa, i va respondre a les expectatives amb la Dansa xinesa del trencanous. Nerea i Javier Wis van fer una segona exhibició amb Guerreros del cielo i la tierra. En la segona meitat també va actuar Alba Salat amb Dreams of fire. Noemí Isla es va mostrar més fluïda i segura en la seva segona exhibició, Fuori bal mondo. Marina Gibaja i Ivan Dot van interpretar Faraway i Manel Pérez, molt més còmode en solitari, es va ficar al públic a la butxaca amb Canon in D. El grup show del Club Patinatge Artístic Olot i el seu número Fotofinish, vint patinadores emulant una cursa de velocitat, va ser la darrera actuació d’un festival que va cloure amb tots els patinadors a la pista i dos nens de Camiri donant les gràcies sobre l’escenari.
El principal objectiu del Patina-sos era recaptar els diners suficients per poder comprar el terreny on s’ha de construir la llar-escola a Camiri. Els 3.000 euros necessaris van ser superats amb escreix, la llar-escola Cerdanyola del Vallès podrà ser una realitat i 60 nens i nenes de Camiri tindran una sortida més enllà del carrer. El Festival Patina-sos no finalitza aquí, el DVD solidari amb l’enregistrament del festival es posarà a la venta a través de la pàgina web de la Federació Catalana de Patinatge, la del Club Patinatge Artístic i la de Digital Produccions, amb la finalitat de seguir recaptant fons per a Camiri.