Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Joc de l'Okka 2024 tanca amb 123 jugadors, 500 lectures i 73 voltes al tauler
El Joc de l'Okka 2024 tanca amb 123 jugadors, 500 lectures i 73 voltes al tauler

El Joc de l'Okka 2024 tanca amb 123 jugadors, 500 lectures i 73 voltes al tauler

27 de maig de 2024 a les 10:16

La vuitena edició del joc de lectura ha aplegat una gran participació de joves lectors de la ciutat.

La Biblioteca Central de Cerdanyola ha celebrat aquest any la vuitena edició del joc de l’Okka, adreçat als joves cerdanyolencs amb l'objectiu de promoure la lectura. Els resultats han estat molt bons amb la participació de 123 infants que han llegit 500 llibres. Entre els dos equips han donat 73 voltes al tauler. 

El Joc de l’Okka, una creació de l’equip tècnic de la Biblioteca Central, es va tancar el 13 de maig amb una gran festa per als infants participants i les seves famílies, amb l’acompanyament de les Pallasses el Rinclowncito i el seu espectacle 'Dones Clownseqüents'. També es va fer un sorteig entre tots els participants que havien llegit 2 llibres o més. El premi han estat 3 xecs regal per valor de 50  euros, que es poden bescanviar a les llibreries locals, per llibres i articles.

Què és el Joc de l’Okka?

Aquest joc busca la participació dels lectors en un tauler amb les caselles típiques del joc de l’oca. Els infants inscrits han de llençar el dau gegant i van movent-se per les caselles, a mida que van llegint. El joc inclou diverses proves que els lectors han d’anar superant. La biblioteca ha dissenyat els personatges i el mateix joc, així com les proves.

L’objectiu és fomentar l’hàbit lector i establir un vincle amb la biblioteca. El joc tal i com el plantegem afavoreix la participació i la cooperació i per això juguem en equips, enguany amb dos equips: Sr. Tardor i Srta. Primavera, que són personatges dissenyats per la biblioteca. Com a novetat, s’han creat noves proves per resoldre i l’aparició d’un nou personatge, el Rei Hivern.

El joc s’ha desenvolupat a la sala infantil, on s’ha instal·lat un tauler gegant de l’Okka, des de febrer fins al maig. També s’ha comptat amb una aplicació dissenyada per la biblioteca, que facilitava que els mateixos lectors anessin anotant les seves lectures.