Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El joc del colors de Lourdes Lopetegui al B’Art Ateneu
El joc del colors de Lourdes Lopetegui al B’Art Ateneu

El joc del colors de Lourdes Lopetegui al B’Art Ateneu

5 de maig de 2023 a les 8:08

El B’Art Ateneu acull fins el proper 1 de juny l’exposició El joc dels colors, una dotzena de pintures de gran format en tècnica mixta de la Lourdes Lopetegui Zabaleta, organitzada per l’Associació d’Artistes Plàstics.

Audios

05-05-2023 Lourdes Lopetegui

L’artista Lourdes Lopetegui explicava que es tracta d’una exposició molt diferent a les dues últimes col·lectives en les que ha participat, un homenatge a activistes feministes i una denúncia al sistema patriarcal. L’exposició El joc dels colors vol plantejar un diàleg d’emocions i sensacions entre els quadres i la persona que els observa amb un mínim deteniment.

Lopetegui diu que “per a una artista exposar és exposar-se, i exposar-se mai està exempt de riscos”, i confessa que per a ella “pintar és una descàrrega energètica pulsional, amb una primera fase d’explosió creativa i una segona fase més reflexiva per mirar d’ordenar una mica el caos primigeni”.

Lourdes Lopetegui explica que “el color mai és neutre, perquè té una connotació emocional que busca un impacte visceral”, i treballa en l’estil de l’expressionisme abstracte perquè li dona una gran llibertat expressiva.

Lopetegui també confessa que per a ella pintar és un exercici terapèutic perquè li permet treure coses de dintre d’ella d’una manera ordenada, sense fer-se mal ni fent mal a ningú, destacant la importància d’acceptar la pròpia realitat, amb totes les seves limitacions, com punt de partida per fer coses sense quedar-se encallada en la resignació.

El joc dels colors, de la Lourdes Lopetegui Zabaleta, exposició organitzada per l’Associació d’Artistes Plàstics, es pot visitar al B’Art Ateneu fins el proper 1 de juny. Les obres estan a la venda amb preus dels 300 als 1.200 euros.