El MAC, segons l'Escola d'Art de l'Ateneu
18 de maig de 2012 a les 0:00
La visió que tenen els alumnes de l'Escola d'Art de l'Ateneu de les principals peces del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC-Can Domènech) s'exposa a l'espai Granados de la nostra ciutat. Les Dames de Cerdanyola, la dona amb raïm de Togores, el cap de Tití de Manolo Hugué o les rajoles modernistes de Can Doménech en la seva representació del segle XXI es mostraran en aquesta exposició fins al dia 27.
Els alumnes de l'Escola d'Art de l'Ateneu van visitar el museu l’any passat i van triar peces de diferents disciplines artístiques que han treballat al llarg d’aquest curs amb les seves mestres en les diferents vessants artístiques: Susana Aranda, Marutxi Beaumont, Mercè Martínez, Chus Montoya i Anna Riverola. La seva visió de la pintura Dona amb raïm de Josep de Togores; l'escultor Cap de Tití de Manolo Hugué; les rajoles modernistes de la col·lecció del museo i els vitralls de Les Dames de Cerdanyola s'exposa des d'ahir a l'espai Granados.
El director del MAC-Can Doménech, Txema Romero, i la coordinadora de l'Escola d'Art de l'Ateneu, Susana Aranda, mostren la seva satisfacció per aquesta col.laboració. Aranda indica que s'ha treballat "tant a les disciplines de pla com de volum", mentre Romero comenta que s'ha fet un "mostrari enorme de treballs molt diversos".
La regidora de Cultura, Montserrat Montiel, destaca per la seva banda que aquesta iniciativa constata que els msuseus van més enllà "del que s'exposa perquè hi ha molt treball al darrera" i provoquen moltes sensacions que después recull la ciutadania. Montiel manifesta que l'exposició Visions del MAC és una mostra de l'empenta artística de la ciutadania de Cerdanyola.
Les obres exposades s'han treballat al taller del vidre amb la tècnica Tiffany's –sobre els vitralls Les Dames de Cerdanyola-; als tallers de pintura, dibuix, model al natural i gravat amb treballs amb acrílic, a l'oli, amb espàtula, esponja, aiguafort i aiguatinta –Dona amb raïm-; taller d'escultura amb tècniques de retrat, autoretrat i relleu –sobre Cap de Tití-; taller de ceràmica amb procediment de trepa –sobre les rajoles modernistes-; i taller de joieria, amb tècniques d'aplicació de forma i color sobre metalls –Les Dames de Cerdanyola-.