El menjador solidari Mossèn Rosell celebra cinc anys d'àpats i germanor
11 de desembre de 2015 a les 15:30Per commemorar el cinquè aniversari, el menjador solidari organitza aquest cap de setmana una jornada de portes obertes, dissabte de 16h a 18h i diumenge d'11h a 14h. Els aliments que més necessiten són oli d'oliva, tomàquet natural triturat, llaunes de tonyina, brou i pots de vidre de llegums però qualsevol ajuda és benvinguda, segons els voluntaris.
El menjador solidari Mossèn Rosell celebra 5 anys de servei a la ciutat. L'1 de desembre de 2010 obria les seves portes al carrer Indústria, a les conegudes com a cases dels mestres. Les possibilitats en aquell moment eren poques ja que l'espai disponible era molt reduït i els àpats a oferir també eren ajustats. Tot i així es va començar a desenvolupar amb molta il·lusió una tasca social, per part de l'Associació de Persones Amigues de Mossèn Rosell, que cada cop tindria més demanda obligant, fins i tot, a traslladar-se a un nou espai més ampli, al carrer de les Canàries.
Cinc anys després fan balanç molt positiu. S'han servit més de 30 mil àpats, tots els dies de l'any, excepte el diumenge, gràcies a l'esforç desinteressat d'una seixantena de voluntaris que atenen actualment a 31 usuaris.
Els voluntaris són l'ànima del servei i són els que fan possible que no falti un plat a taula cada dia. Ells paren la taula, cuinen, serveixen i netegen... tot a canvi de la satisfacció de solidaritzar-se i ser sensible amb la difícil realitat per la que passen moltes persones. Molts d'ells són jubilats que han volgut dedicar el seu temps lliure a alguna tasca que els aporti una satisfacció personal, com és el cas del Carles Bori.
Ells no són professionals, mai han treballat com a cuiners o cambrers però tenen una ferma voluntat i, sobretot, molta il·lusió. Asseguren, però, que ells no fan caritat sinó solidaritat. Maria Rosa Latorre, voluntària cuinera, explica emocionada la feina que fa al menjador intentant sempre donant el seu toc personal als plats que cuina, com si a casa estigués.
60 voluntaris, 31 usuaris
En total són 60 els voluntaris que es combinen durant tot l'any per no deixar desatès mai el menjador. Cada dia 31 usuaris tenen a taula un primer i un segon plat, a més de les postres, i també poden accedir al servei de dutxa que s'ofereix.
Aquests usuaris venen derivats de Serveis Socials, Càritas, Creu Roja o l'Esglèsia Evangèlica perquè, segons indica Magda Vall, ells són els professionals i el menjador l'integren els voluntaris.
Han estat cinc anys en els que les expectatives del menjador han anat creixent a mesura que també han crescut el nombre d'usuaris. Malauradament l'actual situació econòmica i social no ha fet minvar el nombre de persones ateses. Més aviat al contrari però la tasca dels voluntaris i la solidaritat del municipi de Cerdanyola ha fet possible i continua fent-ho que el menjador solidari es pugui sostenir i pugui dur a terme aquesta important aportació social, segons el president de l'Associació de Persones Amigues de Mossèn Rosell, Eduard Lluís.
Les portes del menjador solidari Mossèn Rosell continuen obertes a la solidaritat de tots i totes. Qualsevol aportació, per petita que sigui és benvinguda; qualsevol gest de col·laboració s'agreix molt especialment... tot per poder continuar treballant discretament i des del màxim respecte a la intimitat, amb molta modèstia i l'únic interès d'ajudar als altres.