El millor dia per retrobar-se amb la victòria Foto: Carles Rosell

El millor dia per retrobar-se amb la victòria

30 d'octubre de 2023 a les 0:10

Després de tres derrotes consecutives per als verds, el CB Cerdanyola guanya i recupera la seva millor versió en defensa davant el NB Olesa per 69-64

Queda declarat l’estat de felicitat a Guiera. L’afició cerdanyolenca, integrada majoritàriament per jugadors de la base i pares, va poder gaudir del triomf del seu equip contra un Olesa que va lluitar fins al final però sense èxit. Els de Bernat Elias aconsegueixen trencar la ratxa negativa i igualen a la classificació justament al conjunt del Baix Llobregat amb un balanç 2-3. I tot en una jornada festiva per celebrar la presentació oficial dels 18 equips que formen el club que es va duu a terme a la finalització del matx amb les fotografies de rigor i els parlaments del president i capità del primer equip.

Un duel entre verds i vermells que va començar amb molt ritme i sense donar cap concessió en defensa; tant és així que s’arribava al final dels primers deu minuts amb un 14-16 a favor de l’Olesa. Però és al principi del segon quart quan els vallesans van poder doblegar la resistència vermella realitzant un parcial de 17 a 6 gràcies en gran part als punts i als rebots capturats de Xavi Pagès que deixava una diferència de nou en el marcador (31-22). El tècnic Bernat Elias va apostar per jugar amb dos bases com Eloy Blanco i Genís Tena per controlar la direcció del joc i li va funcionar davant un rival que només es va apropar en els últims instants del quart a través dels seus exteriors Albert Meri i Ignasi Expósito. Amb el 36-32 es va arribar al descans a Guiera amb un Cerdanyola que transmetia molt bones sensacions, tot i guanyar de només quatre punts.

A la represa, els verds van continuar amb la mateixa intensitat provocant pèrdues en els visitants que van aprofitar els de casa per obrir una escletxa de nou punts en l’electrònic (49-40 min. 26). L’Olesa tan sols anotava en tir lliure, ja que els vallesans van entrar molt aviat en bonus; no obstant això, el conjunt cerdanyolenc va seguir per sobre en el marcador a partir del seu joc col·lectiu i les accions de Mateo Suarez i Xavi Pagès. En l’últim quart, el públic present a les grades de Guiera només va patir quan faltaven vint segons pel final i l'equip del Baix Llobregat es va posar a tan sols tres punts del Cerdanyola. Al llarg del parcial, els locals van dominar fins a arribar a una màxima de dotze (64-52 min. 35); però la reacció olesana va resultar insuficient i la distància va ser de cinc punts a la conclusió del partit amb dos tirs lliures anotats pel capità Genís Tena. El pivot Xavi Pagès va ser el millor dels verds amb 15 punts, 7 rebots i 18 de valoració seguit de Mateo Suarez amb 12 punts.

Per tant, victòria treballada construïda a partir de la defensa que col·loca el Cerdanyola vuitè a la taula després de cinc jornades jugades. El pròxim partit dels de Bernat Elias tindrà lloc dissabte vinent a un quart de vuit del vespre a la pista del segon classificat, el Jac Sants

Fitxa tècnica

CB Cerdanyola (69): Bernat Mesa (3), Mateo Suárez (12), Xavi Pagès (15), Victor Medina (5), Alejandro Rodríguez (5) – cinc inicial – Genís Tena (9), Gerard Gómez (9), Rangel Ramírez (4), Ismael Abu (1) , Eloy Blanco (6)

NB Olesa (64): Josep Alemany (5), Ignasi Expósito (3), Marc Fontanals (6), Sergi Alà (10), Enric Aliaga (2) – cinc inicial – Daniel Roy (6), Albert Meri (13), Ruben Morales (7), Salvador Claramunt (7), Pol Ibañez (5), Ruben Romero (-)

Parcials: 14-16 // 22-16 // 17-15 // 16-17

Arbitres: Joan Solans Puig i Gerard Fernandez Muñoz.