Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Ministeri de Transports aplicarà mesures de reducció de soroll a la B30 entre...
El Ministeri de Transports aplicarà mesures de reducció de soroll a la B30 entre Cerdanyola i Sant Cugat Tram de la B30 entre Cerdanyola i Sant Cugat (Foto Google Street View)

El Ministeri de Transports aplicarà mesures de reducció de soroll a la B30 entre Cerdanyola i Sant Cugat

8 de juliol de 2024 a les 8:29

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat provisionalment el projecte d'actuacions per al desenvolupament del Pla d'Acció contra el Soroll a la B30, entre Cerdanyola i Sant Cugat. El pla inclou altres actuacions a a les autovies A-2, al seu pas per Sant Andreu de la Barca; i a la B-10, a l'alçada de l'Hospital Universitari de Bellvitge. Els treballs tenen un pressupost d'obra estimat de 15,1 milions d'euros (IVA inclòs).

L'objecte del projecte és impulsar mesures correctores per al compliment dels objectius de qualitat acústica (OCAs) establerts a la normativa vigent. Les actuacions en aquests tres trams formen part d’accions a desenvolupar en matèria de contaminació acústica per la presència de zones sensibles, centres sanitaris, centres docents o zones residencials. Així, el ministeri apunta que es procedirà a l'execució de paviments fonoabsorbents i/o instal·lació de pantalles acústiques als marges de les carreteres. Els nous paviments estaran fabricats amb pols de pneumàtics fora d'ús, amb l’objectiu de “reforçar la sostenibilitat de totes les actuacions”.

Aquestes actuacions es finançaran amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que contempla la inversió de 302 milions d'euros (IVA no inclòs) dels fons NextGenerationEU per dur a terme actuacions de sostenibilitat, eficiència energètica i accions contra el soroll a la Xarxa de Carreteres de l'Estat.