Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Ministeri licita les obres de connexió de les línies de Rodalies R4 i R8 a Ce...
El Ministeri licita les obres de connexió de les línies de Rodalies R4 i R8 a Cerdanyola Plànol de situació de la connexió (Cedida pel MITMA)

El Ministeri licita les obres de connexió de les línies de Rodalies R4 i R8 a Cerdanyola

6 de novembre de 2023 a les 12:27

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat l'estudi informatiu per connectar les línies de Rodalies R4 i R8, una unió que s'estudia sigui al voltant del centre comercial Baricentro, entre Barberà i Cerdanyola.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat per 907.500 euros (IVA inclòs) el contracte de serveis per a la redacció de l'estudi informatiu de la nova connexió ferroviària de Rodalies entre les comarques del Vallès occidental i el Vallès Oriental.

Aquest estudi consisteix en la definició i l'anàlisi de les alternatives tècniques que es puguin plantejar per establir una nova connexió de Rodalies entre les línies Barcelona-Sabadell-Terrassa (R4) i la línia Papiol-Mollet (R8).

El contracte, el termini d'execució del qual és de 30 mesos, també inclou un estudi de viabilitat per a la construcció d'una nova estació de Rodalies a Ripollet a la línia R8.

La licitació està disponible a la Plataforma de Contractació de l'Estat i properament es publicarà al Butlletí Oficial de l'Estat.

Aquesta actuació s'emmarca al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, un document que recull una sèrie d'actuacions per transformar la infraestructura ferroviària i el material rodant amb l'objectiu de millorar la capacitat, la fiabilitat i la resiliència del servei davant una creixent demanda.

L'abast de l'Estudi Informatiu a redactar serà el necessari per servir de base als processos d'informació pública i d'audiència a les administracions. Així mateix, el contracte inclourà la redacció d’un estudi de viabilitat de l’actuació.

El contracte inclourà la prestació de Serveis d'Enginyeria (consultoria i assistència) per a la realització dels tràmits d'informació pública i audiència esmentats a les administracions, anàlisis d'al·legacions i obtenció, si escau, de la Declaració d'Impacte Ambiental, fins a l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu.

L'actuació respon als objectius de l'Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada 2030, i dona resposta a les necessitats de mobilitat quotidiana dels ciutadans mitjançant modes de transport sostenibles, des del punt de vista social, econòmic i mediambiental.