Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Misantrop, de Molière, a la Sala Teatre de la UAB
El Misantrop, de Molière, a la Sala Teatre de la UAB Un moment d'El Misantrop Foto David Bargalló

El Misantrop, de Molière, a la Sala Teatre de la UAB

3 de març de 2023 a les 12:15

La Companyia del Vers Retrobat representarà El Misantrop de Molière aquest dimecres 15 de març a la Sala Teatre de la UAB amb la direcció de Pere Sagristà-Ollé. El Misantrop és un drama que plasma la hipocresia i els defectes humans de la societat aristocràtica francesa del segle XVII.

La producció de la Companyia del Vers Retrobat, que va ser pensada per commemorar el 400è aniversari del naixement del cèlebre autor dramàtic francès (1622), explica la història d’Alcest, un home que odia la humanitat sencera i denuncia la seva hipocresia, covardia i compromís.  

Quan Molière va escriure la que es considera com la seva comèdia teatral més significativa quan estava malalt i va ser abandonat per la seva muller. Aquests problemes personals el van portar a escriure una obra en què la superficialitat i la falsedat dels éssers humans, i el descontentament de la societat del moment fossin els principals temes de crítica. 

El públic podrà gaudir de manera gratuïta (limitat a l’aforament de l’espai reservat) a la Sala Teatre de la UAB d’una representació escènica que està estructurada en cinc actes i en vers en llengua catalana, la traducció en versos alexandrins aparellats de la qual ha estat a càrrec de Bonaventura Vallespinosa.  Una traducció que es manté fidel a l’original perquè presenta el mateix nombre de versos i no hi ha canvis en la rima i el metre.   

La comèdia estarà interpretada per onze actors i actrius de la Companyia del Vers Retrobat, una agrupació teatral d’alumnes i antics estudiants de l’Escola Eòlia, Centre Superior d’Art Dramàtic de Barcelona. 

Es poden les entrades d'aquest espectacle en aquest formulari: cliqueu.