Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El moviment antifeixista convocarà actes divulgatius contra la intolerància

El moviment antifeixista convocarà actes divulgatius contra la intolerància

7 de març de 2002 a les 0:00

El moviment ciutadà contra el feixisme prepara una sèrie d'activitats divulgatives, de manera conjunta amb diverses associacions cíviques, amb l'objectiu de potenciar les actituds de convivència i respecte entre les persones a Cerdanyola.
Representants del moviment antifeixista fan un balanç inicialment positiu de la reunió mantinguda dilluns amb els membres de la Junta de Portaveus de l'Ajuntament i l'alcaldessa de Cerdanyola ja que, segons David Lozano, un dels representants del moviment presents a la reunió, es ""percep"" la voluntat municipal de treballar en la solució del problema generat per diverses agressions protagonitzades als últims mesos per grups d'estètica skin i que van culminar amb la irrupció d'un nombrós grup de neonazis al ball de Carnaval.
Lozano assegura que els actes violents dels últims mesos els realitzen grups ""perfectament organitzats"" que fins i tot han deixat la firma de la formació d'ideologia feixista Alternativa Europea. Segons Lozano, la majoria dels integrants d'aquests grups no són de Cerdanyola però s'ha d'evitar que la seva presència sigui ""la llavor"" per a la formació d'associacions de caràcter antidemocràtic a la ciutat.
Des del moviment antifeixista reclamen el suport de l'Ajuntament, però també de la societat cerdanyolenca en el seu conjunt. Així, es remarca especialment la necessitat de potenciar els valors de la democràcia i la convivència en l'educació, tant per part de les famílies com dels centres docents.