El Museu Ca n'Ortadó obre l' horari d'hivern el pròxim 1 de desembre
23 de novembre de 2006 a les 0:00El museu d’història de Ca n’Ortadó obre el dia 1 de desembre el seu horari d’hivern en què obre les portes els diumenges de 10-30 a 14.30 hores. Les visites en aquest horari al museu de la plaça de Sant Ramon es realitzaran fins el 28 de febrer.
El museu és el punt neuràlgic de la xarxa museística de la ciutat, e l centre a partir del qual es desenvolupa el projecte "Cerdanyola, un museu en el territori". A la planta baixa i bona part del primer pis hi ha una exposició permanent sobre la història i el territori de Cerdanyola, però ara mateix a l’entrada de l’equipament es pot visitar una mostra del programa “coincidències insòlites” que enguany, coincidint amb el centenari de l’església de Sant Martí, es dedica a l’arquitecte Claudi Duran Ventosa, autor del temple.
Claudi Duran Ventosa
Museus en xarxa, coincidències insòlites és una activitat de la Xarxa de Museus Locals en la que els museus participants posen en diàleg dues peces o un esdeveniment que implica una relació simbòlica, estètica o conceptual entre ells. Aquesta proposta permet reflexionar sobre els objectes, els esdeveniments, els museus i els municipis. En aquesta ocasió, el Museu A. Ortadó – R. Maymó de Cerdanyola i el museu d’Esplugues de Llobregat posen en comú els plànols de l’església de Sant Martí i de Can Tinturé, ambdues obres de l’arquitecte Claudi Duran.
El diumenge, 26 de novembre es realitzarà una visita a Esplugues de Llobregat per veure el Museu Can Tinturé, la Fàbrica Pujol i Bausis, el Convent de Montsió i realitzar un petit passeig pel casc antic. L’activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia a l’Ateneu de Cerdanyola (93 580 88 88, ext 870). El lloc de trobada per als participants serà l’Ateneu a les 10 hores i el desplaçament es farà en cotxes privats o en el Trambaix: (parada 14, Pont d’Esplugues).
El dijous, 30 de novembre, a les 20 hores al Centre Parroquial es realitzarà la conferència Claudi Duran i Ventosa. En temps del modernisme, a càrrec de Raquel Lacuesta, historiadora de l’Art i tècnica de l’Oficina de Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona. La xerrada tractarà la figura i l’obra de l’arquitecte incidint en tot un seguit d’obres projectades al llarg de l’època modernista que, sobretot en l’àmbit religiós, es mantenien fidels a l’estètica eclèctica del segle XIX.
Ca n'Ortadó és una antiga torre d'estiueig construïda vers 1929 aprofitant unes cases preexistents. L'edifici, dissenyat per l'arquitecte Joaquim Lloret i envoltat per un gran jardí, és d'estil noucentista i s'inspira en la masia catalana.
El museu acull també les depedències de la secció de Patrimoni Cultural del Servei de Cultura que s'ocupa de la recerca, la protecció i la difusió del patrimoni cultural de Cerdanyola.