Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Museu d'Art de Cerdanyola tanca la itinerància de l’exposició 'Història de le...
El Museu d'Art de Cerdanyola tanca la itinerància de l’exposició 'Història de les mans' Exposició 'Història de les mans'

El Museu d'Art de Cerdanyola tanca la itinerància de l’exposició 'Història de les mans'

22 de gener de 2024 a les 10:30

L’exposició Història de les mans ofereix una revisió d’aspectes destacats de la història cultural de les mans i es podrà visitar al Museu d'Art de Cerdanyola fins al 10 de març de 2024.

Audios

22-01-2024 Txema Romero

Història de les mans, que tanca la seva itinerància al MAC, mostra la nostra relació tàctil amb el món a partir del diàleg entre obres d’art contemporani i una selecció de peces del romànic, gòtic, renaixement, barroc i art modern procedents de la col·lecció del MNAC. El diàleg proposat per la comissària de l’exposició, Alexandra Laudo, reuneix una selecció de 25 obres i s’articula en nou àmbits temàtics: l’autoritat i el poder; la lectoescriptura i la història; el control i la determinació; el treball i les cures; els diners i el valor; els pits i el martiri; la medicina i el cos malalt; el desig i el pecat i els inicis i els finals. 

El director del MAC, Txema Romero, explica que “l’exposició és una aproximació al poder expressiu de les mans com a símbol de poder, d’expressió o d’estima, i que sorgeix tot just després d’una pandèmia que en certa manera ens amputava aquestes extremitats que ens posen en contacte físic i són font de comunicació”.

Per enriquir el diàleg entre obres d’artistes contemporanis i obres de la col·lecció del MNAC, s’ha convidat els espais expositius participants a incorporar una obra vinculada al municipi. A Cerdanyola, l’obra convidada és un dibuix de l’alfabet dactilològic realitzat per Marian Espinal i Josep de Togores l'any 1920. 

Aïda Llauradó, diputada adjunta del Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, explicava que el Museu d’Art de Cerdanyola tanca la itinerància d’una exposició que ha viatjat durant dos anys per 10 museus del territori, sumant fins ara 9.512 visitants, el que ja parlar del gran interès que ha generat la proposta.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha volgut agrair molt especialment “la feina que desenvolupen dia a dia totes les persones que fan possible que passin tantes coses al MAC, sota la direcció de Txema Romero, i que l’han convertit en un petit gran museu en diàleg constant amb la ciutat”. 

Al voltant de l’exposició Història de les mans, el servei educatiu ha programat Una mà d’històries, una visita dinamitzada per a famílies amb nens i nenes a partir de 5 anys el diumenge 21 de gener, a les 12 hores. Per a públic a partir de 16 anys, la visita comentada i dialogada Mirades tàctils, oferirà una aproximació al passat i al present a través de les mans, diumenge 18 de febrer, a les 12 hores. A més, també hi haurà un taller de frottage, a càrrec de l'artista Marc Larré, per a públic familiar, diumenge 10 de març, a les 12 hores.