Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Pansalet acosta les memòries de la intensa vida d'un músic que ha tocat tots...
El Pansalet acosta les memòries de la intensa vida d'un músic que ha tocat tots els pals Coberta del llibre amb una imatge de Rubió amb el seu baix

El Pansalet acosta les memòries de la intensa vida d'un músic que ha tocat tots els pals

9 de juliol de 2024 a les 7:27

Gustavo Martínez presentarà aquest dissabte a Cerdanyola el seu llibre “La culpa fue de la rumba. Y Miquel Rubió tocaba el bajo”, una oportunitat per descobrir i submergir-se a l'atmosfera llibertina, apassionant i intensa de músics i artistes que van viure, en certa manera, al marge de la seva època i d'una societat que es va veure abocada a una transformació exponencial. El llibre repassa la vida del baixista Miquel Rubió amb el lema “què tenen en comú Charlot, Isabel Pantoja, Tarzan Peret, Lola Flores, Bárbara Rey, Sara Montiel i Gato Pérez?”

La culpa fue de la rumba. Y Miquel Rubió tocaba el bajo és un llibre de memòries; un relat vibrant que excita la imaginació del lector. Miquel Rubió va desenvolupar una extensíssima carrera com a músic acompanyant artistes internacionals rellevants de l'últim terç del segle XX -des de Dyango a Mireille Mathieu, des de Tito Puente a Bambino, des de Manzanita a Astrud Gilberto, des de Los Amaya a Armando Manzanero, entre una nòmina eclèctica d’artistes de gèneres musicals ben diferents que van de la rumba catalana a la bossa nova passat pel bolero o la chanson francesa-.

Aquesta experiència va afavorir la collita d'un ric i inesgotable anecdotari que ara es desgrana a cadascuna de les pàgines d'aquest llibre. Descendent d'una família de vida singular, Miquel Rubió va créixer en una atmosfera d'enginy, creativitat i sensibilitat artística que el va fer decantar, sent encara nen, per la formació musical, que va rebre al Conservatori de Barcelona, a l'edat de tretze anys, va iniciar el seu camí professional creant el seu primer grup, Mike Xavi, activitat que va compaginar amb les seves col·laboracions en orquestres del velat i pervers ambient nocturn.

La presentació del llibre es farà aquest dissabte, 13 de juliol, a les 12 hores, al local de l'Associació Gastronòmica Cultural El Pansalet (avinguda Flor de Maig, 125): La presentació anirà a càrrec del director artístic del Festival Blues de Cerdanyola, Jose Antonio Guillem, i comptarà amb la presència de l’autor, Gustavo Martínez Fernández.