Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Parc de l’Alba o el túnel d'Horta ferroviari, al·legacions de l’Ajuntament de...
El Parc de l’Alba o el túnel d'Horta ferroviari, al·legacions de l’Ajuntament de Cerdanyola al PDUM

El Parc de l’Alba o el túnel d'Horta ferroviari, al·legacions de l’Ajuntament de Cerdanyola al PDUM

29 de gener de 2024 a les 12:02

L’alcalde de Cerdanyola ha confirmat que l’Ajuntament ha presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) amb l’objectiu de refermar línies estratègiques de la ciutat com el desenvolupament del Parc de l’Alba amb una connexió ferroviària entre Barcelona i el Vallès a través del túnel d’Horta, entre d’altres plantejaments.

Carlos Cordón indica que el PDUM és una eina que ha d’ordenar un àrea molt densa i consolidada com la metròpolis de Barcelona simplificant la normativa existent, respectant les línies estratègiques i sense generar situacions problemàtiques.

Entre les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Cerdanyola, l’alcalde indica que es troba el respecte al Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional per a poder desenvolupar el Parc de l’Alba, afavorir el planejament al sector Redosa per fer possible la construcció de l’hospital Ernest Lluch o que no s’incloguin sols industrials de Polizur en un àmbit d’afectació del nus de Baricentro amb l’objectiu de no perjudicar el polígon industrial de la nostra ciutat.

Una altra de les demandes destacades de l’Ajuntament és l’aposta pel túnel d’Horta ferroviari i que l’intercanviador previst al sector Baricentro es situï a la zona del Parc de l’Alba on ja hi ha una estació de Renfe i "volem que arribin els Ferrocarrils". 

En aquest sentit, l’alcalde també destaca que s’ha aconseguit que l’estudi informatiu sobre la nova connexió ferroviària entre Barcelona i el Vallès inclogui les dues alternatives d’Horta, a Cerdanyola, i de Vallvidrera, a Sant Cugat. Carlos Cordón considera que aquest estudi doble suposa “reorientar el tema” perquè la connexió ferroviària per Horta “és estratègica per a Cerdanyola i també per al conjunt del país” i destaca que en aquesta reivindicació hi ha el suport del territori de tota aquesta part del Vallès.

La potenciació de l’estructura verda a l’AMB i evitar que el Vial Interpolar es consolidi en un lateral de connexió entre la C58 i l’A7 prioritzant el transport públic són altres demandes municipals a les al·legacions al PDUM.