Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El Parc de l’Alba podria acollir una fàbrica de microxips
El Parc de l’Alba podria acollir una fàbrica de microxips

El Parc de l’Alba podria acollir una fàbrica de microxips

31 de maig de 2023 a les 11:06

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat al Cercle d’Economia que el Govern de l’Estat té damunt la taula el projecte complet perquè Catalunya aculli una planta de prefabricació de xips al costat del Sincrotró Alba de Cerdanyola. Segons indica Aragonès, es tracta d’un projecte que requereix una inversió de 300 M€ provinents dels fons europeus.

El president de la Generalitat apunta que aquests recursos “hi són” ja que poden venir dels fons europeus Next Generation i manifesta l'objectiu que els semiconductors que es fabriquin en altres punts d’Europa es dissenyin a Catalunya. Pere Aragonès destaca que es vol  liderar "la reindustrialització amb l'ambició de jugar un paper protagonista a Europa".

 

Ma estesa als nous Ajuntaments

D’altra banda, Aragonès ha volgut “agrair i felicitar tots els electes escollits pels ciutadans, als quals s’ha adreçat per oferir-los la col·laboració de l’Executiu català. Així, el president de la Generalitat ha destacat, en seu parlamentària, que ”els ajuntaments de Catalunya trobaran en el govern un aliat lleial, amb la voluntat de treballar conjuntament per la millora del benestar col·lectiu, per la generació d'oportunitats arreu del país i per la defensa dels drets individuals i col lectius”. Aragonès ha afegit que  “els grans projectes col·lectius es fan amb la suma, amb el respecte i l’aliança amb els companys de viatge” i ha insistir que “tot el que no vagi cap aquí, no ajuda, i, per tant, el que hem de fer és generar les condicions per ajudar”.