Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

El Parc de la Riera recupera la vegetació autòctona

El Parc de la Riera recupera la vegetació autòctona

9 de març de 2009 a les 0:00

Les tasques de manteniment i neteja de la riera de Sant Cugat han acabat després de tres mesos de feina desenvolupada per la cooperativa TEB. Les actuacions dutes a terme, bàsicament l’eliminació de tota la canya que hi havia a les ribes, és la primera fase del projecte d’ampliació del parc fluvial de la riera que vol enllaçar Sant Cugat fins el parc del Besòs amb un itinerari natural.

La millora paisatgística de la riera en el tram comprés entre el pont de l’avinguda Flor de Maig i Can Xercavins, suposa una actuació de recuperació del medi ambient autòcton i també una actuació de caràcter social, doncs la cooperativa TEB treballa per a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel.lectual. La iniciativa ha estat possible gràcies a la intervenció i suport de l’entitat local Turó Solidari, que va posar en contacte cooperativa i Ajuntament.

El regidor de Medi Ambient i Territori, Rafael Bellido, explica que l’eliminació de la canya, espècie invasora procedent d’Àsia plantada fa uns anys, "suposa fer avançar el que la natura hagués fet per si mateixa, permetent recuperar el canyís autòcton". Només s’ha deixat un 20 percent del canyissar, distribuït en petites illes, per permetre la nidificació d’ocells.

L’actuació de millora paisatgística que s’ha fet és la primera fase d’un objectiu més ambiciós, que per busca ressaltar els valors ambientals de la riera i fer un espai compatible amb l’oci, un itinerari natural que acabi enllaçant Sant Cugat amb el parc del riu Besòs i, des d’aquí, amb el mar. El Parc de la Riera formarà part de la ronda verda de Collserola que ara avança per la vessant marítima des del Baix Llobregat fins Montcada i que des de Montcada anirà a Molins de Rei, passant per Cerdanyola.

El director gerent de la cooperativa TEB, Francesc Martínez de Foix, es mostrava molt satisfet per l’oportunitat que ha suposat treballar en aquest projecte a Cerdanyola, i espera poder repetir l’experiència en altres projectes medi ambientals que es perfilen a la ciutat. Una de les seccions de la cooperativa és TEB Verd que es dedica a la realització de serveis especialitzats de l’àmbit mediambiental. El seu director, Carles Diaz, destacava que els residus generats amb la neteja de la riera es destinen a l’elaboració de biomassa per als cultius de bolets que realitza la pròpia cooperativa.

Galeria d'imatges