Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Parc Taulí introdueix la cirurgia de preservació de maluc en la seva cartera...
El Parc Taulí introdueix la cirurgia de preservació de maluc en la seva cartera de serveis

El Parc Taulí introdueix la cirurgia de preservació de maluc en la seva cartera de serveis

18 de juliol de 2023 a les 11:33

El Parc Taulí està posant en pràctica la cirurgia d’artroscòpia de maluc en l’àmbit ambulatori per millorar la recuperació del pacient i optimitzar recursos de l’hospital

El Parc Taulí ha iniciat la reestructuració de la Unitat de Maluc del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia per poder oferir la tècnica quirúrgica de preservació del maluc als seus pacients i situar-se com a centre de referència estatal.

La Unitat de Maluc dirigida pel Dr. Alejandro Carballo ha incorporat al seu equip el Dr. Marc Tey, especialitzat en cirurgia artroscòpica de maluc, per tractar diferents patologies com el xoc femoroacetabular, una patologia molt freqüent en els esportistes i principal causa d’artrosi en homes adults de menys de 60 anys.

Aquest pas ha estat possible perquè el Parc Taulí té una unitat pròpia d’ortopèdia infantil, que permet el seguiment dels pacients i la detecció precoç d’aquests quadres clínics. La direcció de l’hospital apunta l’objectiu de ser pioner en l’atenció de la patologia de preservació de maluc, així com garantir l’accés de la nostra població a les millors tècniques quirúrgiques.

A més a més, destaquen fonts hospitalàries, l’equip de la unitat de maluc està practicant la cirurgia d’artroscòpia al centre quirúrgic ambulatòria (CQA) “per garantir una ràpida recuperació dels pacients i optimitzar els recursos de l’hospital,

La tècnica de preservació de maluc

La cirurgia protèsica de maluc és una de les tècniques quirúrgiques més avalades, va ser reconeguda per l’OMS com la cirurgia del segle XX.

No obstant això, l’augment de l’esperança de vida i de la qualitat de vida de la població, fa que la cirurgia protèsica no pugui garantir una òptima activitat física a llarg termini.

A principis del 2000 es comencen a desenvolupar tècniques quirúrgiques que donen resposta a aquesta demanda de la població i prevenir el desenvolupament artròsic del maluc.

En aquest context, l’escola de Berna desenvolupa tècniques quirúrgiques fonamentals: l’osteotomia periacetabular, que pot resoldre la displàsia de maluc en adults-joves, la principal causa d’artrosi en dones per sota dels 60 anys; la luxació segura, accés a l’articulació del maluc sense posar en risc la vascularitat del cap del fèmur, per resoldre els conflictes d’espai.

Posteriorment, s’ha desenvolupat l’artroscòpia de maluc com a alternativa mínimament invasiva, per tractar el xoc femoroacetabular, que és una patologia pròpia de l’adult-jove és la principal causa d’artrosi en homes adults de menys de 60 anys.