Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Pas de Banderes obre aquest vespre els actes dels Tres Tombs 2023
El Pas de Banderes obre aquest vespre els actes dels Tres Tombs 2023 Banderers i imatge de Sant Antoni durant la passada del 2020

El Pas de Banderes obre aquest vespre els actes dels Tres Tombs 2023

3 de gener de 2023 a les 8:43

Xavier Pla Rivases, Judit Pla Rivases i Mario Idáñez Rico (Cal Pintxo) rebran aquest vespre la bandera dels Arriers i Arrieres de Cerdanyola que portaran per encapçalar la passada dels Tres Tombs de la ciutat, prevista per al diumenge 15 de gener.

L’associació d’Arriers i Arrieres de Cerdanyola presentaran aquesta tarda el programa de la festa, que a la nostra ciutat es farà el diumenge anterior al dia en què se celebra el sant dels animals, Sant Antoni Abat, en un acte on s’oficiarà el pas de banderes, el moment en què els banderers de l’any 2022 cediran la bandera als d’aquest 2023: Xavier Pla Rivases, Judit Pla Rivases i Mario Idáñez Rico (Cal Pintxo).

L’acte , que es farà a les 20 hores al Museu d’Art de Cerdanyola, comptarà amb la participació de Cesc Aldabó, vice-president de l’Associació Catalana de Tracció Animal, i un dels impulsors de la primera escola de tracció animal moderna de l’estat que iniciarà la seva primera edició a Moià aquest mes de gener. Des de l’entitat d’arriers i arrieres de la nostra ciutat destaquen que “l’interès pel treball amb animals va a l’alça, en un context de canvi climàtic i d’interès per l’agricultura ecològica, i seguint la línia d’altres països europeus, com França”.

El músic local Xavi Rizzo oferirà una actuació durant la celebració d’aquest primer acte del programa dels Tres Tombs de Cerdanyola