Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PAS es reivindica com l'alternativa participativa als partits tradicionals
El PAS es reivindica com l'alternativa participativa als partits tradicionals

El PAS es reivindica com l'alternativa participativa als partits tradicionals

30 d'abril de 2003 a les 0:00

Participació Activa i Social (PAS) es reivindica amb la presentació oficial de la seva candidatura per a les eleccions municipals com un col.lectiu alternatiu als partits tradicionals que defensa realment la participació dels ciutadans en les decisions polítiques del municipi.

La llista electoral del PAS l'encapçalen Carlos Arroyo, Gemma Jaumandreu i Daniel Helbig, però els seus integrants destaquen el caràcter rotatori que tindrien els seus portaveus al Consistori i la renúncia a les retribucions que els correspondrien. Víctor Pineda i Bernat Gaston, dos dels integrants de la candidatura del PAS, remarquen que el seu col.lectiu defensa "una base assembleària allunyada des les estructures rígides i jeràrquiques" dels partits tradicionals. Pineda i Gaston creuen que la "perpetuació en els càrrecs de molts regidors vicia l'esperit democràtic" i crea una sèrie d'interessos personals que provoquen "una classe de polítics allunyats dels interessos de la ciutat".

Des del PAS s'afirma que els reals protagonistes del PAS són els ciutadans que "amb les seves opinions formen les propostes del programa i decideixen les actuacions que es realitzaran" i es remarca que, en cas d'aconseguir representació al Consistori, els seus portaveus exposaran allò que hagi decidit l'assemblea "i no parlaran mai a títol personal". Els integrants del PAS acusen als partits tradicionals "d'utilitzar la paraula participació per purs interessos electorals" amb processos falsos en el fons i sense continuïtat.

Sobre els punts més importants del seu programa, Pineda i Gaston destaquen que cal retirar i redissenyar totalment el projecte del Centre Direccional i apostar pel model de ciutat universitària i defensa de la Via Verda.

Altre eix important del seu programa passa per facilitar l'accés a l'habitatge amb "una política real de pisos de protecció oficial, tant de compra com lloguer" a uns preus assequibles i amb una actuació decidida per impedir l'especulació immobiliària.

El PAS impulsa aquests dies una sèrie d'actes per acostar el projecte als barris de la ciutat. Avui aquesta xerrada es realitza a l'associació de veïns Canaletes.