Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PAS inicia un cicle de xerrades amb les associacions de veïns
El PAS inicia un cicle de xerrades amb les associacions de veïns

El PAS inicia un cicle de xerrades amb les associacions de veïns

2 de maig de 2003 a les 0:00

Participació Activa i Social (PAS) posava en marxa dimecres a Canaletes una roda de xerrades per donar a conèixer les seves propostes a les associacions de veïns de la ciutat i recollir les propostes dels assistents. L'articulació de nous mecanismes de participació va ser el compromís més destacat dels integrants del PAS en aquesta primera xerrada.

Daniel Helbig, un dels integrants de la candidatura del PAS, afirma que el gran objectiu del col.lecyiu és "implicar a la població en els temes que afecten" el municipi i per això es planteja la necessitat de millorar els mecanismes de participació actuals amb iniciatives com la possibilitat de realitzar dos tipus de Plens Municipals: un amb temes de caràcter burocràtic i l'altre amb qüestions de caire més popular.

No obstant això, Helbig apunta la necessitat que els ciutadans prenguin la responsabilitat d'implicar-se i participar i proposa per aonseguir la celebració d'assemblees de barri. El PAS es partidari de l'elaboració de pressupostos participatius, tot i que consideren que per assolir aquets tipus de gestió cal un procès previ.

Els integrants del PAS critiquen el govern municipal socialista del que assegura que potencia una política de creixement desbordat "per ocupar tot el territori" i de caciquisme que, segons Àngel Gaston, es produeix de manera "grollera taponant una associació de veïns amb un president de la seva corda" o d'una manera més subtil "prometent coses a l'associació perquè canviï les seves prioritats".

Gaston destaca que l'aparició d'una força alternativa com el PAS ha provocat "malestar" en altres formacions polítiques com Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) "que ens ha demanat que ens retirem i per alguna cosa serà".