Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PAS reclama canvis participatius als Plens i Consells Municipals
El PAS reclama canvis participatius als Plens i Consells Municipals

El PAS reclama canvis participatius als Plens i Consells Municipals

24 de febrer de 2003 a les 0:00

Participació Activa i Social (PAS), el col.lectiu assembleari que ha anunciat la seva participació en les pròximes eleccions municipals, reclama canvis al Projecte de Ciutat, el Ple de l'Ajuntament i els Consells Municipals.

El PAS celebrava dissabte els tallers de participació al bar La Nit dins les activitats Un Pas per Cerdanyola que realitza el col.lectiu i amb l'objectiu d'estudiar les fórmules de participació que actualment existeixen a Cerdanyola i com es poden millorar.

Els representants del PAS consideren que les enquestes no és el millor sistema de participació al Projecte de Ciutat i que cal variar la manera de recollir la informació que facilitin els ciutadans. Respecte els Consells Municipals, els integrants del col.lectiu assembleari consideren que estan "viciats" i que és necessària una reforma del seu funcionament ja que les convocatòries han d'arribar a tots els ciutadans per a que aquests organismes de participació s'obri a tothom que ho desitgi.

Finalment, el PAS també reclama canvis als Plens de l'Ajuntament de Cerdanyola que van des de l'ampliació de la capacitat de la Sala de Plens consistorial fins a que l'anomenat plenillo en que intervenen els ciutadans que així ho demanen tinguin la mateixa identitat que els punts inclosos a l'ordre del dia oficial. Els representants del col.lectiu assembleari també manifesten que la convocatòria i debat de les sessions plenàries ha de tenir en compte la diferència entre temes considerats de tràmit administratiu i els de profunditat política.

Daniel Helbig i Gemma Jaumandreu, integrants del PAS, indiquen que l'objectiu del col.lectiu és elaborar propostes concretes per millorar la ciutat amb una activitat "en constant evolució" i sense calendaris concrets.

Demà el PAS celebrarà una assemblea en la que s'informarà als assistents dels tallers realitzats fins el moment i es començaran a treballar els criteris que definiran la candidatura que la formació presentaran a les municipals del mes de maig. El Pas és l'única candidatura que no ha presentat encara el seu cap de llista i alcaldable per a les eleccions municipals del 25 de maig.