Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El PAS reclama un govern municipal des dels valors de l'esquerra
El PAS reclama un govern municipal des dels valors de l'esquerra

El PAS reclama un govern municipal des dels valors de l'esquerra

27 de maig de 2003 a les 0:00

La candidatura de Participació Activa i Social (PAS) reclama que el nou govern de l'Ajuntament de Cerdanyola ha de defensar els valors de l'esquerra, segons ha manifestat avui Maurici Jaumandreu, un dels representants del col.lectiu. Jaumandreu afirma que encara és aviat per parlar de la possibilitat de pactes amb altres forces polítiques ja que l'assemblea del PAS encara s'ha de ruenir per debatre i valorar el resultat de les eleccions municipals.

El PAS, amb el 5'35 percent dels vots, assolia un regidor al Consistori de Cerdanyola en les primeres eleccions municipals en què ha participat. Carles Arroyo serà aquest regidor, tot i que Jaumandreu remarca que actuarà com portaveu de l'assemblea del PAS i no ostestant cap representació. El col.lectiu anirà rotant el seu regidor cada any entre els quatre primers candidats de la seva llista, és a dir, a més d'Arroyo, Gemma Jaumandreu, Daniel Helbig i Núria López.

El primer balanç realitzat des del col.lectiu és d'una gran satisfacció per haver aconseguit aquest regidor que, "sense ser un objectiu priroitari facilitarà molt l'actuació" política del PAS. Jaumandreu indica, però, que el col.lectiu mantindrà una línia d'actuació social al marge del que passi al Ple Municipal.

L'integrant del PAS indica que l'objectiu del col.lectiu al nou Consistori serà basar el treball en la "coherència de plantejaments i la transparència d'actuacions" i tenint molt clar que cal "acostar-se als ciutadans" i fer-los partícpeps del projecte del PAS.

Maurici Jaumandreu fa un balanç positiu de la pèrdua de la majoria absoluta per part del Partit dels Socialistes (PSC) i de l'increment de vots i representació d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ja que considera que, amb l'entrada del PAS al nou Consistori, "cerdanyola ha votat per un canvi polític basat en els valors de l'esquerra". Jaumandreu considera que la pèrdua de la majoria absoluta del PSC permetrà la dinamització de la vida política local i la potenciació del diàleg.

El barri en què el PAS va aconseguir millors resultats va ser el de Canaletes, sector immers en la polèmica sobre el Centre d'Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS). Segons Jaumandreu, Canaletes és un barri d'esquerres que s'ha manifestat en contra i ha castigat així una forma de govern amb "postures autoritàries".

El representant del PAS destaca que, de moment, cap formació política de Cerdanyola s'ha posat en contacte amb el col.lectiu per parlar de possibles pactes.