Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El 'Passegem per Cerdanyola' convida a descobrir les escultures del campus
El 'Passegem per Cerdanyola' convida a descobrir les escultures del campus

El 'Passegem per Cerdanyola' convida a descobrir les escultures del campus

17 de gener de 2005 a les 0:00

El Passegem per Cerdanyola del diumenge 30 de gener proposa, per primera vegada, un itinerari per descobrir l’escultura pública del campus de la UAB.

El recorregut programat per l'Oficina de Patrimoni de l'Ajuntament s’estendrà per tot el campus a fi de poder contemplar diversos monuments: les columnes d’Andreu Alfaro, que han esdevingut un símbol de la UAB i un element característic del paisatge de Cerdanyola; l’Ars longa vita brevis de Miquel Navarro; l’obra de l’artista conceptual Jordi Benito Piano track; o les noves incorporacions, fruit d’un conveni amb el MACBA, com les escultures del pintor i escultor Pablo Palazuelo, Xavier Corberó o el prestigiós artista britànic Anthony Caro.

Les inscripcions es faran a l’Ateneu a partir d'avui, 17 de gener, amb un preu de 3 euros. La sortida serà des de l'Ateneu a les 11 del matí amb vehicles particulars i la visita guiada tindrà una durada de 2'5 hores.

La UAB posseeix un important patrimoni de manifestacions artístiques contemporànies dins el seu campus. L'Oficina de Patrimoni municipal indica que, per una banda, destaquen nombrosos edificis, projectats per reconeguts arquitectes i que han rebut diversos premis i mencions amb diferents finalistes al premis FAD (Foment de les Arts Decoratives). El 1984 es va seleccionar l’estació dels FFCC de la Generalitat de la UAB, projectada per Jaume Bach i Gabriel Mora, el 1987 la Facultat de Veterinària de la UAB, de J. Fabré i M. Torras, i, l’any següent, els 43 habitatges per a la Universitat, obra de Jaume Freixa. L’any 2000, es seleccionà la reforma de l’antiga Masia de Can Miró i l’edifici annex de l’Escola de Doctorat, de l’arquitecte Eduard Bru.

Des de Patrimoni remarquen la important col·lecció d’escultura monumental "que es pot veure distribuïda pel campus", a les places, els patis d’algunes facultats i, fins i tot, queden camuflades darrera de la vegetació. Aquesta col.lecció d’escultures s’ha vist enriquit darrerament arran del conveni entre la UAB i el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), gràcies al qual el museu ha cedit, durant un període renovable de cinc anys, tres escultures de prestigiosos artistes que formen part del seu fons.