Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El personal de la Residència Joan XXIII segueix mobilitzant-se, set mesos despré...
El personal de la Residència Joan XXIII segueix mobilitzant-se, set mesos després d'iniciar una vaga Personal de la Residència Joan XXII en una concentració de protesta prèvia, el passat mes de juny

El personal de la Residència Joan XXIII segueix mobilitzant-se, set mesos després d'iniciar una vaga

15 de desembre de 2023 a les 12:17

El personal de la Residència Joan XXIII, que atén a persones amb discapacitat intel·lectual ha convocat una concentració de protesta per aquest dissabte, 16 de desembre, al parc del Turonet per mostrar que continuen mobilitzant-se després de 7 mesos de vaga indefinida amb una serveis mínims de pràcticament el 100%.

Agustí Yáñez, delegat de la CGT, sindicat convocant de la vaga, consideres que aquests “7 mesos de vaga indefinida demostren la precarietat” al sector de les residències i afegeix que qualsevol vaga de serveis socials, ensenyament o sanitat porta a la resolució del conflicte en poc temps, però això no ha passat en el cas de la Residència Joan XXIII -de titularitat pública, depèn de la Generalitat, però gestionada per L’Onada Serveis- ja que el sector de les residències és molt poc visible i això fa que sigui un servei “oblidat”.

A més, Yáñez apunta que l’existència d’uns serveis mínims de pràcticament el 100 %, suposa que a la pràctica el personal “no té dret a fer vaga”.

Yáñez explica que ahir es va firmar un nou conveni del sector que contempla un increment salaria del 3’7% que considera “marginal” davant la pèrdua contínua de poder adquisitiu que pot arribar al 25% en els últims anys. Davant d’això, la plataforma reivindicativa continua reclamant un augment del 20% salarial i el compliment de les ràtios de personal, cosa que, indica Yáñez, en els últims 6 anys i mig no ha passat.

En aquest sentit, el delegat de la CGT explica que durant aquests mesos de vaga s’ha produït un augment de personal que compleix aquestes ràtios i que això, juntament amb el fet que els serveis mínims són de quasi el 100%, fa que durant la vaga hi hagi més personal treballant que abans de les mobilitzacions. Per a Yáñez, això demostra que les condicions de treball durant els últims anys “han estat abusives i que han de canviar”.

Yáñez manifesta que L’Onada Serveis va guanyar el concurs públic per a la gestió de la Residència amb una retallada dels mòduls del 9’5% i això ha suposat “mancances econòmiques perquè l’empresa es va agafar els dits” i demana que la Generalitat es faci càrrec del conflicte i que faci un nou plec de condicions que corregeixi els mòduls  i els posi als preus que toquen i inclogui partides específiques per afrontar l’aïllament geogràfic d’una instal·lació situada al mig de Collserola i sense transport públic.

Davant d’aquesta situació, el personal de la Residència Joan XXXIII ha decidit concentrar-se aquest dissabte, 16 de desembre, a les 16 hores, al parc del Turonet per visibilitzar la seva protesta a la ciutat que acull la instal·lació i d’on son majoritàriament tant els usuaris com la plantilla.